Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Olivier en de dwaaleilanden

Philip Reeve (auteur), Sarah McIntyre (dessinateur), Sandra C. Hessels (traducteur)
De ouders van Olivier (10) zijn ontdekkingsreizigers. Tijdens hun onderzoek naar de Dwaaleilanden zijn ze verdwenen. Olivier gaat op zoek, maar wordt tegengewerkt door de gemene Dominique van Tastique. Vanaf ca. 8 jaar.
Titre
Olivier en de dwaaleilanden
Auteur
Philip Reeve
Dessinateur
Sarah McIntyre
Traducteur
Sandra C. Hessels
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Oliver and the seawigs
Édition
1
Éditeur
Utrecht: Veltman, 2013
197 p. : ill.
ISBN
9789048309320 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Oliviers ouders zijn ontdekkingsreizigers en verdwijnen tijdens hun onderzoek naar Dwaaleilanden: eilanden die zich verplaatsen naar de Diepzinnige Ondiepte. De 10-jarige Olivier onderneemt een avontuurlijke reis op zoek naar zijn ouders. De vraag of dat lukt, roept spanning op. De spanningsboog is echter te groot en de belevenissen missen actie en verrassende wendingen. Het verhaal komt zo nauwelijks tot leven en mist vaart. De keuze voor een vertelwijze in de verleden tijd waarbij de lezer niet constant door Oliviers ogen naar de gebeurtenissen kijkt, zorgt ervoor dat de lezer jammer genoeg maar beperkt kan meeleven met Olivier. De blauw-grijze potloodtekeningen hebben een prominente plaats in het boek. Onduidelijk is de functie van de illustraties echter: ze nemen – op een enkele pagina na – geen vertellende functie van de tekst over, maar geven wel de indruk van een graphic novel. Daardoor is het geheel wat chaotisch. Fladderzetsel in vrij groot lettertype. Oliviers avontuur had m…Lire la suite

Olivier en de dwaaleilanden

Olivier Vlot is tien jaar oud en de zoon van twee ontdekkingsreizigers. Olivier woonde tot voor kort in de avonturiersmobiel waarmee het gezin de wijde wereld rondtrekt. Olivier droomt echter van een vaste stek en is dan ook dolblij wanneer zijn ouders besluiten om in een echt huis aan de Diepzeebaai te gaan wonen. Als Oliviers ouders ontdekken dat de baai vol ligt met mysterieuze eilandjes die daar eerder nooit lagen, besluiten ze op onderzoek te gaan. Wanneer zijn ouders echter spoorloos verdwijnen, gaat Olivier naar hen op zoek. Maar nog voor hij zijn reddingsplan ten uitvoer kan brengen, moet hij afrekenen met Dominique van Tastique en zijn legertje groene zee-aapjes. Wie de strijd wint en welke avonturen Olivier en zijn vrienden doorstaan, staat allemaal te lezen in Olivier en de Dwaaleilanden.
De ongewone kleurencombinatie op de kaft en de bizarre illustratie prikkelen je nieuwsgierigheid. Iedereen ziet de blauwe golven, maar zie je ook de tentakels van de octopus en de st…Lire la suite

À propos de Philip Reeve

CC BY-SA 4.0 - Image by Niccolò Caranti

Philip Reeve, né le 28 février 1966 est un écrivain et illustrateur britannique. Il est spécialisé dans les romans de science-fiction et les livres pour enfants.

Biographie

Œuvres

Univers Tom et Hester

Série Tom et Hester

  1. Mécaniques fatales, Hachette Jeunesse, 2003 ((en) Mortal Engines, 2001)
  2. L'Or du prédateur, Gallimard Jeunesse, coll. « Folio Junior », 2007 (En lire plus sur Wikipedia

Suggestions