Het leven van een man komt steeds meer te staan in het teken van zijn ouderdomskwalen.
Titre
Everyman
Auteur
Philip Roth
Langue
Anglais
Éditeur
London: Vintage, [2011?] | Autres éditions
182 p.
ISBN
9780099501466 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het verhaal begint met de dood van een succesvol reclameman. In een aantal flashbacks wordt zijn fascinatie met ziekte en dood beschreven. Als kind wordt hij aan een breuk geopereerd en later volgen nog vele operaties. Hij trouwt drie keer en heeft drie kinderen: met zijn seksuele prestaties wil hij zijn angst voor de dood onderdrukken. Vlak voor zijn laatste fatale operatie laat hij zich door een grafdelver voorlichten over begraven worden. Dan kan hij de dood eindelijk accepteren. De naam van de man is niet bekend. Hij is 'Everyman' en daarmee maakt Roth het thema van de mens en zijn sterfelijkheid universeel. Het karakter van de hoofdpersoon is op boeiende wijze uitgewerkt en toont opnieuw Roths buitengewone kwaliteiten als auteur.

À propos de Philip Roth

Philip Milton Roth, né le 19 mars 1933 à Newark dans le New Jersey et mort le 22 mai 2018 à New York, est un écrivain américain, auteur d'un recueil de nouvelles et de 26 romans, dont plusieurs ont fait l'objet d'adaptations cinématographiques.

Biographie

Jeunesse et formation

Petit-fils d'immigrés juifs originaires de Galicie arrivés aux États-Unis au tournant du XXe siècle, Philip Roth est le second fils de Bess Finkel (1904-1981) et de Hermann Roth (1901-1989), agent d'assurances à la Metropolitan Life Insurance Company. Il passe une enfance heureuse à Weequahic En lire plus sur Wikipedia