Livre
Néerlandais

Operatie Shylock : een bekentenis

Philip Roth (auteur)

Operatie Shylock : een bekentenis

De schrijver ontmoet zijn dubbelganger die de vernietiging van de joden in Israe͏̈l door een atoomoorlog probeert te voorkomen.
Titre
Operatie Shylock : een bekentenis
Auteur
Philip Roth
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Operation Shylock : a confession
Éditeur
Sans lieu de publication: Pockethuis, 2004 | Autres éditions
441 p.
ISBN
90-461-3053-3

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In Israël wordt het z.g. diasporisme gepropageerd door een man, die zich uitgeeft voor Philip Roth. Zo verwerkt de auteur zichzelf en nog een aantal andere werkelijk bestaande personen in zijn roman, waarin fictie en werkelijkheid in elkaar overgaan. Twijfelend aan zichzelf doet de schrijver in de roman weinig aan de persoon die zich voor hem uitgeeft. Maar door ook een uiterlijke gelijkenis wordt de situatie steeds vreemder. De constructie geeft de auteur volop gelegenheid voort te borduren op het jood-zijn, de sfeer in Israël, waar juist de opstand van jonge Palestijnen begonnen is, het proces Demjanjuk en de onoplosbare problemen in het Midden-Oosten. Een interessant en spannend relaas. Lof voor de uitstekende vertaling. Pocketeditie; kleine druk, krappe marge.

À propos de Philip Roth

Philip Milton Roth, né le 19 mars 1933 à Newark dans le New Jersey et mort le 22 mai 2018 à New York, est un écrivain américain, auteur d'un recueil de nouvelles et de 26 romans, dont plusieurs ont fait l'objet d'adaptations cinématographiques.

Biographie

Jeunesse et formation

Petit-fils d'immigrés juifs originaires de Galicie arrivés aux États-Unis au tournant du XXe siècle, Philip Roth est le second fils de Bess Finkel (1904-1981) et de Hermann Roth (1901-1989), agent d'assurances à la Metropolitan Life Insurance Company. Il passe une enfance heureuse à Weequahic En lire plus sur Wikipedia