Livre
Néerlandais

Sabbaths theater

Philip Roth (auteur), Babet Mossel (traducteur)
Terugblik op het seksueel hyperactieve leven van een joods-Amerikaanse poppenspeler van middelbare leeftijd in het Amerika van de afgelopen vijftig jaar.
Titre
Sabbaths theater
Auteur
Philip Roth
Traducteur
Babet Mossel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Sabbath's theater
Éditeur
Amsterdam: De Bezige Bij, 2018 | Autres éditions
515 p.
ISBN
9789403129600 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Zelfs op zijn vierenzestigste speelt seks nog steeds de hoofdrol in het leven van een voormalig poppenspeler. Als zijn vriendin, met wie hij een gepassioneerde relatie heeft, plotseling sterft aan kanker, weet hij zich geen raad meer. In een speurtocht naar zijn verleden, met alle uitspattingen en rampen die dan weer boven komen, probeert hij orde op zaken te stellen. Dit brengt hem aan het einde van zijn krachten. Als hij echter op het punt staat om er zelf een einde aan te maken, merkt hij dat hij daar nog niet aan toe is: 'Hoe kon hij gaan, alles wat hij haatte, was hier'. Net als zijn beroemde roman 'Portnoy's complaint' is ook deze roman een meesterlijke stortvloed van woorden, die ondanks de soms aan pornografie grenzen passages zoveel humor bevat, dat het verhaal blijft boeien tot het einde. De vertaler moet een helse klus hebben gehad om deze vertaling tot een goed einde te brengen, wat zeker gelukt is. Paperback; kleine druk.

À propos de Philip Roth

Philip Milton Roth, né le 19 mars 1933 à Newark dans le New Jersey et mort le 22 mai 2018 à New York, est un écrivain américain, auteur d'un recueil de nouvelles et de 26 romans, dont plusieurs ont fait l'objet d'adaptations cinématographiques.

Biographie

Jeunesse et formation

Petit-fils d'immigrés juifs originaires de Galicie arrivés aux États-Unis au tournant du XXe siècle, Philip Roth est le second fils de Bess Finkel (1904-1981) et de Hermann Roth (1901-1989), agent d'assurances à la Metropolitan Life Insurance Company. Il passe une enfance heureuse à Weequahic En lire plus sur Wikipedia