Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Drie vrouwen aan het hof van Hendrik VIII vertellen ieder hun eigen verhaal en zoeken uiteindelijk toenadering tot elkaar.
Titre
De erfenis van de Boleyns
Auteur
Philippa Gregory
Traducteur
Mireille Vroege
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The Boleyn inheritance
Éditeur
Amsterdam: De Boekerij, 2010
509 p.
ISBN
9789022553145 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Om en om vertellen de twee echtgenotes en hofdame Jane Boleyn over het vierde en vijfde huwelijk van de Engelse koning Hendrik VIII (1491-1547). Nadat hij zijn tweede vrouw Anna Boleyn heeft laten onthoofden, hertrouwt hij met Jane Seymour, die in 1537 in het kraambed sterft. Hij vindt een nieuwe vrouw in Anna van Kleef, die hij alleen van een geflatteerd schilderij kent. Zijn eerste ontmoeting met de vriendelijke, boerse vrouw verloopt desastreus en loopt uit op een niet-geconsumeerd huwelijk en scheiding in juli 1540, waarna Anna met een toelage in Engeland blijft. De jonge, geraffineerde hofdame Catherina Howard palmt de veel oudere koning in, trouwt hem in juli 1540, maar belandt in februari 1542 op het schavot. Vervolg op de bestseller “De zusje Boleyn”*, in 2008 succesvol verfilmd. Deze heel prettig leesbare roman van de Engelse literatuurhistorica (1954) geeft een boeiende eigen draai aan de historische feiten, met een uitstekende plot, goede karakterisering van hoofdpersonen …Lire la suite

À propos de Philippa Gregory

Philippa Gregory, née le 9 janvier 1954, est une historienne, écrivaine britannique associée au genre de la fiction historique. Elle est particulièrement connue pour son roman The Other Boleyn Girl (en) (2001), dont est inspiré le film Deux Sœurs pour un roi (2008) ; ainsi que pour ses œuvres The White Queen (en), The Red Queen (en) et The Kingmaker’s Daughter (en), dont est inspirée la série télévisée de la BBC The White Queen.

Certains de ses ouvrages ont été traduits en français (cf. bibliographie) …En lire plus sur Wikipedia