Engeland, 1464. Geholpen en opgehitst door de rauwe ambitie en de heksenkunsten van haar moeder Jacquetta, slaagt de jonge weduwe Elizabeth erin koning Edward IV te verleiden. Ze trouwt in het geheim met hem, waardoor ze lid wordt van de familie van de Witte Roos, het Huis van York. Er zijn echter nog andere troonpretendenten, die geen middel schuwen om hun doel te bereiken.
Titre
De rozenkoningin
Auteur
Philippa Gregory
Traducteur
Mireille Vroege
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The white queen
Édition
3
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2014 | Autres éditions
415 p.
ISBN
9789022569818 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In 1461 gaat Lady Elizabeth Grey na de dood van haar man met haar beide zoontjes terug naar het huis van haar vader, Sir Richard Woodville. Ze ontmoet er de Engelse troonpretendent Edward van York (1441-1483) die haar in het geheim trouwt en dat bevestigt als hij koning Edward IV is. Daarmee brengt hij zijn belangrijke politicus Warwick in verlegenheid, omdat de Woodvilles eerst tegenpartij Lancaster steunden. Ook wekt de manier waarop de Woodvilles hun familie bevoordelen en uithuwelijken veel irritatie en dit maakt het Edward moeilijk. Na zijn dood in 1483 wordt zijn zoon Edward V koning, maar afgezet door zijn oom Richard. Het huwelijk van Elizabeth wordt onwettig verklaard. Na de succesvolle serie over de Tudors van de Engelse literatuurhistorica (1954) waarvan delen zijn verfilmd, is dit het veelbelovende eerste deel van een serie over de Engels-Franse koningsfamilie Plantagenet. Het levendige verhaal is boeiend door goed beschreven hoofdpersonen, een hoog tempo, enige romantiek …Lire la suite

À propos de Philippa Gregory

Philippa Gregory, née le 9 janvier 1954, est une historienne, écrivaine britannique associée au genre de la fiction historique. Elle est particulièrement connue pour son roman The Other Boleyn Girl (en) (2001), dont est inspiré le film Deux Sœurs pour un roi (2008) ; ainsi que pour ses œuvres The White Queen (en), The Red Queen (en) et The Kingmaker’s Daughter (en), dont est inspirée la série télévisée de la BBC The White Queen.

Certains de ses ouvrages ont été traduits en français (cf. bibliographie) …En lire plus sur Wikipedia