Na haar ontmoeting met Jeanne d'Arc beseft een jonge vrouw dat ze haar bovennatuurlijke krachten zal moeten verhullen om zichzelf te handhaven te midden van de ingewikkelde verhoudingen van het Engelse koninklijk hof in de 15e eeuw.
Titre
De witte roos
Auteur
Philippa Gregory
Traducteur
Mireille Vroege
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Lady of the rivers
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2012
495 p.
ISBN
9789022560068 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Al in 1430 trekt Jacquetta van Luxemburg (1416-1472) de aandacht van de oudere Engelse hertog van Bedford. Nadat zijn vrouw in 1433 is gestorven, vraagt hij Jacquetta ten huwelijk. In de huwelijksnacht zegt hij dat hij haar niet wilde om haar schoonheid, maar om haar voorspellende gave. Langzaam krijgt Jacquetta een hechter contact met hun schildknaap Sir Richard Woodville. Als Bedford in 1435 sterft, tart ze de conventies, trouwt Woodville en wordt gestraft. Toch wordt ze in 1445 om haar Franse contacten ingezet als de koning trouwt met Margaretha van Anjou. Ze wordt vertrouwelinge van de nieuwe koningin, maar met haar zesde zintuig ziet ze dat dit koningshuis zal verliezen. Met grote gevolgen voor dochter Elizabeth. Na de succesvolle, deels verfilmde serie over de Tudors van de Engelse literatuurhistorica (1954) volgde deze serie over het Engels-Franse koningshuis Plantagenet. Dit derde deel, volgend op ‘De rozenkoningin’ en ‘De roos van Lancaster’*, is heel boeiend door veel vaart,…Lire la suite

À propos de Philippa Gregory

Philippa Gregory, née le 9 janvier 1954, est une historienne, écrivain britannique associé au genre de la fiction historique. Elle est particulièrement connue pour son roman The Other Boleyn Girl (en) (2001), dont est inspiré le film Deux sœurs pour un roi (2008) ; ainsi que pour ses œuvres The White Queen (en), The Red Queen (en) et The Kingmaker’s Daughter (en), dont est inspirée la série télévisée de la BBC The White Queen.

Certains de ses ouvrages ont été traduits en français (En lire plus sur Wikipedia

Suggestions