Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Een tot het christendom bekeerd joods meisje moet als helderziende in 1553 nar worden aan het hof van koning Edward VI van Engeland en raakt betrokken bij de rivaliteit tussen diens twee zusters.
Titre
Hannah's gave
Auteur
Philippa Gregory
Traducteur
Mireille Vroege
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The queen's fool
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2010 | Autres éditions
542 p.
ISBN
9789022557655 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het joodse meisje Hannah Green is halfweg de 16e eeuw met haar vader uit Spanje naar Engeland op de vlucht voor de inquisitie. Haar moeder heeft het leven gelaten op de brandstapel. Om geen aandacht te trekken, gedragen ze zich als christenen. Haar vader Oliver begint in London een drukkerij en bouwt een bibliotheek uit met religieuze geschriften. Die boekencollectie trekt de aandacht van hooggeplaatste edelen, onder wie de jonge Lord Dudley, op wie Hannah prompt verliefd wordt. Omdat Hannah helderziend is, plaatst Lord Dudley haar als nar bij Lady Mary Tudor, met als opdracht haar te bespioneren. Als hovelinge komt Hannah ook in contact met de protestantse prinses Elizabeth. Door haar gave kan Hannah een beeld schetsen van het leven tijdens de regering van koningin Mary. De religieuze strijd tussen katholieken en protestanten speelt hierin een prominente rol. Door Hannahs ogen volgen we de verwikkelingen rondom de troon en de onderlinge rivaliteit. Ondertussen laat Philippa Gregory H…Lire la suite
Een joods meisje is in de 16e eeuw met haar vader gevlucht uit Spanje en terechtgekomen in Engeland. Hannah is helderziend en wordt ingehuurd om als nar koningin Mary te bespioneren. Ze krijgt zowel een band met Mary als haar opvolgster Elisabeth. Deze historische roman schetst een beeld van het leven tijdens de regering van koningin Mary. Het verhaal bevat historische feiten, er is veel aandacht voor de motieven van de koningin, haar verlangens en teleurstellingen. Ook de intriges aan het hof, het antisemitisme en ontwikkelingen in de wetenschap komen aan de orde. Een boeiend verhaal waarvoor ongetwijfeld historisch onderzoek is gedaan. Het is jammer dat de auteur wel erg nauwkeurig te werk is gegaan. Daardoor is er sprake van veel details waardoor er veel dialogen zijn die op elkaar lijken omdat elk detail van allerlei kanten wordt bekeken. Dat maakt het verhaal regelmatig erg langdradig. Paperback met kleine druk.

À propos de Philippa Gregory

Philippa Gregory, née le 9 janvier 1954, est un historienne, écrivain britannique associé au genre de la fiction historique. Elle est particulièrement connue pour son roman The Other Boleyn Girl (en) (2001), dont est inspiré le film Deux sœurs pour un roi (2008) ; ainsi que pour ses œuvres The White Queen (en), The Red Queen (en) et The Kingmaker’s Daughter (en), dont est inspirée la série télévisée de la BBC The White Queen.

Certains de ses ouvrages ont été traduits en français (cf. bibliographie). …En lire plus sur Wikipedia