Livre
Anglais

The lady of the rivers

Philippa Gregory (auteur)
Na haar ontmoeting met Jeanne d'Arc beseft een jonge vrouw dat ze haar bovennatuurlijke krachten zal moeten verhullen om zichzelf te handhaven te midden van de ingewikkelde verhoudingen van het Engelse koninklijk hof in de 15e eeuw.
Titre
The lady of the rivers
Auteur
Philippa Gregory
Langue
Anglais
Éditeur
London: Simon & Schuster, 2017 | Autres éditions
502 p. : ill.
ISBN
9781847394668 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 9 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Deze derde roman in de serie 'The cousins' war' (na 'The white queen' en 'The red queen'*) is chronologisch het eerste deel van de oorlog tussen de Huizen van Lancaster en York. Als ze 17 jaar is, trouwt de fabelachtig mooie Jacquetta met de hertog van Bedford. Zijn interesse in haar blijkt puur om haar paranormale gaven. Na zijn dood trouwt Jacquetta haar ware liefde Richard Woodville en wordt ze de vertrouweling van koningin Margaret. De politieke dynamiek achter de gevechten waarin macht en allianties verschuiven terwijl het welzijn van Engeland op het spel staat, is fascinerend. Helaas benoemen de personages elkaar telkens met volledige titel en relatie. Al worden de vele spelers in de conflicten zowel onderscheiden, het vloeien van het verhaal raakt teveel verstoord. Jacquetta’s rijke levensgeschiedenis, b.v. een liefdeshuwelijk in de 15e eeuw en intriges als hofdame, leent zich voor een erg gepassioneerd personage. Hier verbleekt haar potentie echter naast de vurige, wraakzuchti…Lire la suite

À propos de Philippa Gregory

Philippa Gregory, née le 9 janvier 1954, est une historienne, écrivain britannique associé au genre de la fiction historique. Elle est particulièrement connue pour son roman The Other Boleyn Girl (en) (2001), dont est inspiré le film Deux sœurs pour un roi (2008) ; ainsi que pour ses œuvres The White Queen (en), The Red Queen (en) et The Kingmaker’s Daughter (en), dont est inspirée la série télévisée de la BBC The White Queen.

Certains de ses ouvrages ont été traduits en français (En lire plus sur Wikipedia