Livre
Anglais
Als tijdens de Engelse Burgeroorlog (1642-1651) een vroedvrouw/kruidengenezeres in Sussex een priester helpt, leidt dat tot een verboden liefde.
Titre
Tidelands
Auteur
Philippa Gregory
Langue
Anglais
Éditeur
London: Simon & Schuster, 2020 | Autres éditions
438 p.
ISBN
9781471172755 (paperback) 9781471185892 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 8 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In 1648 is Engeland in de greep van de Burgeroorlog (1642-1651), met enerzijds de Cavaliers die koning Charles I steunen, anderzijds de Roundheads, het opstandige parlement onder Oliver Cromwell, die de gevluchte koning gevangen houden op het Isle of Wight. Als op een avond vroedvrouw en kruidengenezeres Alinor in een kustdorp in Sussex terugkomt uit de kerk waar ze bad om duidelijkheid over het lot van haar man, visser die allang wordt vermist, geeft ze een priester die zegt uit Frankrijk te zijn gekomen om naar de koning te gaan, onderdak en eten. Haar broer steunt de Roundheads, maar ze raken aan de praat en worden verliefd. Door haar in het dorp omstreden rol als genezeres, heeft dat grote gevolgen. De Engelse literatuurhistorica (1954) schreef de in veel talen vertaalde, tv-verfilmde romanseries over de Britse koningshuizen Tudor en Plantagenet. Dit eerste deel van een nieuwe serie over Engeland in de Burgeroorlog is ook heel prettig leesbaar, geeft een uitstekend beeld van de t…Lire la suite

À propos de Philippa Gregory

Philippa Gregory, née le 9 janvier 1954, est un historienne, écrivain britannique associé au genre de la fiction historique. Elle est particulièrement connue pour son roman The Other Boleyn Girl (en) (2001), dont est inspiré le film Deux sœurs pour un roi (2008) ; ainsi que pour ses œuvres The White Queen (en), The Red Queen (en) et The Kingmaker’s Daughter (en), dont est inspirée la série télévisée de la BBC The White Queen.

Certains de ses ouvrages ont été traduits en français (cf. bibliographie). …En lire plus sur Wikipedia