Bande dessinée
Néerlandais
Murphy heeft zich in een vuurtoren verschanst en Lucy is bij hem (cf. vorige delen). De politie heeft hem gevonden maar hij schiet per ongeluk op Lucy voor hij zelfmoord pleegt. Tegelijkertijd heeft Clive Baker, die Watson verdenkt van aanbestedingen toe te kennen aan een bevriende firma en ook in het complot te zitten op de moord op Sir Stuart, besloten om naar de politie en de pers te gaan. Hij
Titre
Waarheden
Scénariste
Philippe Richelle
Dessinateur
Jean-Yves Delitte
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Vérités
Éditeur
Sans lieu de publication: Casterman, 2003
56 p. : ill.
ISBN
90-303-8354-2

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het vierde deel van deze serie gaat over corrupte politici en het netwerk dat diverse malversaties zou moeten afschermen en verdoezelen. Twee politieagenten, inspecteur Caine en Burkinshaw, krijgen via een persoon uit dat netwerk diverse gegevens toegespeeld. Een aardige strip in realistische stijl die een zeer actueel onderwerp behandelt. Het geheel is niet altijd even duidelijk door onverwachte verhaalwendingen en een slechte vertaling, ondanks dat het een zeer goed verzorgd album is. De sfeer is die van een goede Engelse detective; fraai tekenwerk met leuke en mooie details, zeer sfeervol kleurgebruik en een overzichtelijke lay-out. De lettering is ook goed en duidelijk. Voor de liefhebber van typisch Engelse detectives.

À propos de Philippe Richelle

Philippe Richelle, né le 1er juillet 1964 à Liège, est un scénariste de bande dessinée belge. Connu pour ses séries Les Coulisses du pouvoir, Amours fragiles, Secrets bancaires, Les Mystères de la République, Mitterrand, un jeune homme de droite.

Biographie

Philippe Richelle, auteur de BD relativement prolifique (environ 70 titres en français début 2020) a notamment été primé au Festival d'Angoulême 2002 et dans d’autres festivals en France, a reçu deux prix belges, et a été honoré au Canada (Bédélys d’Or du Salon du livre de Montréal).

Plusieurs de ses séries sont traduites à l’étranger (Allemagne, Espagne, Pays-Bas et Belgique néerlandophone).

Il commence sa carrière d’auteur de BD en 1986, dans les pages du journal Tintin. Il est alors dessinateur. Très vite, il pass…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions