Livre
Néerlandais

De zon, aarde en maan

Pierre Winters (auteur), Margot Senden (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Waarom is het 's nachts donker en overdag licht? Is het koud of warm op de maan? Prentenboek met informatie over de aarde, zon en maan met knutseltip, quiz en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Sujet
Zon, Aarde, Maan
Titre
De zon, aarde en maan
Auteur
Pierre Winters
Dessinateur
Margot Senden
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2021 | Autres éditions
[32] p. : ill.
ISBN
9789044819823 (hardback)
Placing suggestion
552 (SISO) De Aarde (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit informatieve prentenboek zoomt in op de zon, aarde en maan. Middels tekstblokjes, ‘wist-je-datjes’, een beeldverhaal, een miniquiz, een uitklappagina, versjes, raadseltjes en een knutselidee leren we bijna alles over hun verschijnselen en alles wat ermee te maken heeft (dag, nacht, seizoenen, enz.) De uitgave met vriendelijke kleurenillustraties ziet er aantrekkelijk en prachtig verzorgd uit. De prenten aan de binnenzijde zijn op dezelfde vriendelijke en kleurrijke manier neergezet en begeleiden de tekst goed. Deze uitgave maakt deel uit van de serie ‘Willewete’* in de categorie ‘De wereld’. Dit leerzame kijk- en leesboek sluit perfect aan bij het niveau van de doelgroep en zal veel jonge kinderen nieuwsgierig maken. De variabele inhoud (qua vorm en inhoud!) draagt eraan bij dat kinderen van begin tot eind geboeid zullen zijn. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

De zon, aarde en maan

Deze reeks informatieve boeken richt zich op zeer jonge kinderen vanaf vier jaar. In dit deel gaat het over de aarde en de ruimte daar omheen. De informatieve tekst wordt overvloedig verduidelijkt met illustraties. De moeilijkheidsgraad van de tekst is ongelijk. Soms is hij te simpel, bv. Boven en onder op de aarde is het erg koud. Dit zijn de polen. Waarom niet naast 'boven' de term 'noorden' gebruiken en voor 'onder' 'zuiden'? Te meer omdat op dezelfde bladzijde en verder in het boek gesproken wordt over: continenten, Eurazië, meteorieten, atmosfeer ... Maar het boek geeft wel boeiende informatie. Vaak staat er onderaan een bladzijde in een ovaal een rubriek 'Wist je dat' met interessante weetjes. Het boek eindigt speels met een liedje en een versje, knutseltips en een heuse miniquiz. Er zijn nog drie andere reeksen over: de natuur, veel te doen en geschiedenis. Deze boeken vullen een leemte en zijn zeer bruikbaar vanaf de tweede kleuterklas tot en met de eerste graad basisschool.Lire la suite

Suggestions