Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Nieuwe wokrecepten : supersnel en overheerlijk

Piet Huysentruyt (auteur)

Nieuwe wokrecepten : supersnel en overheerlijk

nieuwe PIET HUYSENTRUYT
WOKRECEPTEN
SUPERSNEL EN OVERHEERLIJK
Wokken is een populaire kooktechniek. Niet alleen omdat je zo in een mum van tijd een heerlijk maal kunt bereiden, maar ook omdat het een gezonde manier van koken is. Maar soms ontbreekt het ons aan inspiratie om iets nieuws en lekkers in de wokpan te roerbakken.
Wie lekker, snel en eenvoudig koken zegt, denkt onmidd
Sujet
Wokken
Titre
Nieuwe wokrecepten : supersnel en overheerlijk
Auteur
Piet Huysentruyt
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Standaard, 2009 | Autres éditions
203 p. : ill.
ISBN
9789002219832
Placing suggestion
629.39 (SISO) Beroemde koks ; Beroemde koks (ZIZO)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Nieuwe wokrecepten supersnel en overheerlijk is Piet Huysentruyts tweede wokboek. Het is een lijvig werk geworden, dat mensen moet inspireren en aanzetten tot meer en beter wokken door het combineren van producten van bij ons met exotische of uitheemse ingrediënten, dit alles met een verrassend eindresultaat op gebied van smaak, kleur en uitzicht. Alles kan gewokt worden: sausjes, hapjes, soep, groenten, vis, vlees, gevogelte en desserten. In het boek staan een honderdtal goed uitgekiende en uitgebalanceerde recepten en zoals steeds houdt Huysentruyt het eenvoudig, zowel wat betreft de uitleg als de eigenlijke bereiding. In een uitgebreide inleiding wordt de oorsprong uitgelegd van de woktechniek, de werking ervan, de materiaalkeuze bij aankoop, de soorten olie die men kan gebruiken. Ook worden de verschillende technieken gepresenteerd, van roerbakken tot stomen, frituren en stoven. Dit is een zeer geslaagde uitgave, met een zeer gevarieerd en uitgebreid aanbod aan nieuwe creat…Lire la suite
De bekende Vlaamse tv-kok brengt na 'Alles in de wok'* een tweede wokkookboek uit. Het is een lijvig werk geworden, dat mensen moet inspireren en aanzetten tot meer en beter wokken door het combineren van inheemse producten met exotische ingrediënten, dit alles met een verrassend eindresultaat op gebied van smaak, kleur en uitzicht. Alles kan gewokt worden: sausjes, hapjes, soep, groenten, vis, vlees, gevogelte en desserten. In het boek staan zo'n honderd goed uitgekiende en uitgebalanceerde recepten. Zoals steeds houdt de auteur het eenvoudig, zowel wat betreft de uitleg als de eigenlijke bereiding. In de inleiding worden de oorsprong en verschillende technieken (roerbakken, stomen, frituren en stoven) van het wokken uitgelegd. De lay-out is verzorgd en ruim, en de meeste gerechten zijn mooi en paginagroot gefotografeerd. Het boek sluit af met een thematisch register van de gerechten.

À propos de Piet Huysentruyt

CC BY-SA 3.0 - Image by PieterDP

Piet Huysentruyt, simplement connu sous son prénom Piet, est un cuisinier belge, né à Courtrai le 7 décembre 1962. Il a acquis une renommée grâce à ses programmes culinaires télévisés. Il est également l'auteur de plusieurs ouvrages culinaires. Après avoir tenu un restaurant à Wortegem, il est actuellement installé dans la commune française de Les Vans en Ardèche.

Biographie

Piet Huytsentruyt étudie à l'école hôtelière Ter Duinen à Coxyde puis travaille dans plusieurs restaurants en Belgique et à l'étranger. Il ouvre son propre restaurant à Wortegem-Petegem et obtient rapidement une étoile au Guide Michelin.

Il officie dans plusieurs émissions culinaires à la télévision, la plus emblématique étant SOS Piet (nl), une émission de la chaîne flamande VTM. Dans …En lire plus sur Wikipedia