Livre Néerlandais

Het vierkant van de wraak

Pieter Aspe (auteur)

Het vierkant van de wraak

Pieter Aspe (auteur)
Dans la série:
Door een inbraak bij een Brugse juwelier komt adjunct-commissaris Van In op het spoor van de duistere achtergronden van een van de machtigste mannen van Belgie͏̈.
Titre
Het vierkant van de wraak
Auteur
Pieter Aspe
Langue
Néerlandais
Édition
25
Éditeur
Antwerpen: Manteau Thriller, 2011
301 p.
ISBN
9789022326749 (paperback) 9789022313541

Aussi en format :

Livre numérique: Néerlandais
Braille: Néerlandais
Daisy: Néerlandais

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Bij toeval ontdekken politieagenten op nachtelijke patrouille in de Brugse binnenstad dat in de juwelierszaak van Ghislain Degroof de etalage en de vitrinekasten leeg zijn. Er liggen glassplinters en handschoenen. Er worden geen sporen van inbraak aangetroffen. Verder onderzoek brengt aan het licht dat het inbraakalarm werd uitgeschakeld, maar het is niet meteen duidelijk wie daartoe de opdracht gaf. Blijkbaar is de hele collectie juwelen opgelost in een mengsel van zoutzuur en salpeterzuur, en is dus onherroepelijk vernietigd. Adjunct-commissaris Pieter Van In wordt verzocht de zaak grondig en discreet te onderzoeken. Ghislain is de zoon van Ludovic Degroof, een van de machtigste en rijkste mensen van Brugge. De familie Degroof moet zo weinig mogelijk lastiggevallen worden bij het onderzoek. En ook het arresteren van de daders is niet echt noodzakelijk, als de verzekeringsmaatschappij de schade vergoedt. De ontdekking van een briefje met Latijnse woorden maakt de zaak nog mysterieuze…Lire la suite
Een inbraak bij een Brugse juwelier is het begin van een ingewikkelde zaak die adjunct-commissaris Van In, bijgestaan door de knappe substituut Hannelore Martens, heel wat hoofdbrekens kost. Er wordt wraak genomen op Ludovic Degroof, een van de machtigste mannen van België en niet vies van politieke druk, chantage en alles wat verboden is. Hij tracht met alle middelen zijn verleden geheim te houden, maar slaagt daar dankzij Van In niet in. Een originele politieroman, knap verteld, met een geleidelijke opbouw van spanning en met sympathieke speurders en incapabele, irritante superieuren. Van Aspe werd al meer keren genomineerd en bekroond voor zijn misdaadromans. Kleine druk.