Livre
Néerlandais

Kolletje en de verkleedkist

Pieter Feller (auteur), Natascha Stenvert (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Kolletje en haar vriendjes duiken in de kledingkast van haar ouders, schminken elkaar met stoepkrijt, spelen doktertje etc. Ook de volwassenen verkleden zich, bijvoorbeeld tijdens de feestdagen. Zelfs het hondje Doerak draagt een jasje tegen de kou.
Sujet
Verkleden, Magie
Titre
Kolletje en de verkleedkist
Auteur
Pieter Feller
Dessinateur
Natascha Stenvert
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Moon, 2015 | Autres éditions
64 p. : ill.
ISBN
9789048813278 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Over de bijdehante kleuter Kolletje verschenen al diverse bundels voorleesverhalen en boekjes voor beginnende lezers. Ze heeft sokken waarmee ze kan toveren. Naar haar idee kan ze er problemen mee oplossen, zoals een beroep doen op de paashaas, kleren netjes in de kast laten belanden of voor mooi weer zorgen. Er wordt in de twaalf op zichzelf te lezen, vriendelijke verhaaltjes verteld over alledaagse belevenissen die een heel jaar beslaan uit een kleuterleven met een, door Kolletjes tovervaardigheden, sterk wensvervullend karakter. Door de tekst zijn vrolijke, kleurige tekeningetjes gestrooid in een eenvoudige stijl, waardoor het geheel aantrekkelijk oogt; dit geldt ook voor het omslag met paars als achtergrondkleur. Het eerste boek over Kolletje ontving in juni 2005 de Pluim van de maand en ‘Kolletje, het grote verhalenboek’ werd in 2009 bekroond met de Kinderboekwinkel- en Publieksprijs. Vanaf ca. 4 jaar.

Kolletje en de verkleedkist

Twaalf korte verhalen over de avonturen van Kolletje, een meisje dat dankzij haar toversokken en een toverspreuk - Katharina Orsela Laetitia - kan toveren. Ze verkleedt zich samen met haar vriendje Dirk, ze kleurt het haar van Brenda met een spuitbus, ze verkleedt zich met de kleren uit de kast van mama en papa, de hond van meneer De Jong heeft een geruit jasje aan en loopt er niet gelukkig bij. Maar met haar toversokken en spreuk kan Kolletje ervoor zorgen dat alles steeds tot een goed einde komt.
Het is een aangenaam voorleesboek over een lief, vrolijk meisje en haar alledaagse belevenissen. Op elke pagina staan kleine, kleurrijke tekeningen.

Suggestions