Livre
Néerlandais

Nasim en Natalie

Pieter Feller (auteur), Natascha Stenvert (dessinateur), Najiba Abdellaoui (auteur)
In een twee-onder-een-kapwoning wonen een Nederlands en een Marokkaans gezin. De kinderen, Natalie en Nasim, zitten in dezelfde klas en spelen samen. Zo leren ze over de cultuur van de ander. Natalie doet bijvoorbeeld mee met de ramadan, Nasim ontdekt wie de tandenfee is etc.
Titre
Nasim en Natalie
Auteur
Pieter Feller Najiba Abdellaoui
Dessinateur
Natascha Stenvert
Langue
Néerlandais
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: Moon, 2012 | Autres éditions
120 p. : ill.
ISBN
9789048814084 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Nasim (7) krijgt een nieuw buurmeisje, Natalie. Ze komt bij Nasim in de klas en ze spelen vaak samen. Beiden maken kennis met de verschillen die er zijn tussen hun twee culturen: de Marokkaanse cultuur en de Nederlandse cultuur. Zo doet Natalie mee aan de Ramadan en gaat ze met Nasim naar de koranschool. Nasim leert alles over de tandenfee en de betekenis van een spaarvarken. Leuk, prettig leesbaar (voorlees)boek waarin op een simpele, maar heldere manier verschillen tussen de Marokkaanse en Nederlandse cultuur aan de orde komen. Ruime bladspiegel, prettig leesbaar lettertype. Geïllustreerd met sfeervolle, humoristische zwart-wittekeningen die goed bij het verhaal passen. Aantrekkelijk, felgekleurd omslag met daarop de twee kinderen en verschillende tekeningetjes van dingen die in het boek aan de orde komen. Zowel titel, uitgever als illustrator staan zowel in het Nederlands als Arabisch vermeld. Met inhoudsopgave, plattegrond van de woonomgeving van de kinderen en korte introductie d…Lire la suite

Nasim en Natalie

Op een dag krijgt Nasim een nieuw buurmeisje: Natalie. Op het eerste gezicht vindt Nasim dat maar niks, maar hoe beter ze elkaar leren kennen, hoe leuker het wordt. Natalie neemt deel aan de ramadan, gaat mee naar de Koranschool, maakt kennis met het offerfeest en hennahanden. Nasim van zijn kant leert de tandenfee kennen. Een boek over het alledaagse leventje van zevenjarige kinderen, maar dan wel met een duidelijke missie en boodschap: kennis over elkaars cultuur leidt tot begrip. De verhaaltjes zijn los geweven rond een lijstje van topics dat de auteur duidelijk opgemaakt heeft en systematisch afwerkt: ramadan, Koran, henna, offerfeest, eten met de rechterhand, varkens, … Voorlezen vanaf zeven jaar.


Suggestions