Livre
Néerlandais

Sinterpiet en Zwarte Klaas

Pieter Feller (auteur), Natascha Stenvert (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Sint en de Opperpiet wisselen van rol, maar het pietenbestaan is lang niet zo gemakkelijk als het lijkt. De pieten hebben hun handen vol aan het gestuntel van Sinterklaas.
Titre
Sinterpiet en Zwarte Klaas
Auteur
Pieter Feller
Dessinateur
Natascha Stenvert
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Moon, 2011
[28] p. : ill.
ISBN
9789048811984 (hardback)
Placing suggestion
Sinterklaas (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Sinterklaas en Zwarte Piet ruilen van rol, maar is dat wel een goed idee? Zwarte Klaas maakt brokken en Sinterpiet verveelt zich als hij naar de liedjes moet luisteren en hij vindt de toneelstukjes van de kinderen maar saai. De belevenissen volgen elkaar snel op. De namen Sinterpiet en Zwarte Klaas kunnen misschien verwarrend zijn. Het verhaal is opgebouwd uit een enkelvoudige verhaallijn en vergelijkbaar met de vele sinterklaasverhalen. Op de website van de uitgever kunnen aankleedpoppen met bijbehorende kleding gedownload worden. De stilistisch vormgegeven prenten in rustige kleuren zijn apart en kunstzinnig. De vrij abstracte figuren zullen wellicht minder herkenbaar zijn voor jonge kinderen; gezichten lijken karikaturen en zijn niet waarheidsgetrouw. De paginaoverschrijdende illustraties zijn collages waarin soms delen van foto’s zijn verwerkt, maar vooral veel verschillende stofjes en bedrukte papiersoorten. De illustraties doen denken aan naïeve kunst. De uitgebreide tekst is in…Lire la suite

Sinterpiet en Zwarte Klaas

Wanneer de Sint zijn stoomboot door een zware storm loodst terwijl al zijn pieten het laten afweten, besluit hij de rollen om te draaien en wisselt hij van kleren met de opperpiet. Het resultaat laat zich raden. Beiden voelen zich niet goed in hun rol: de ene is niet plechtig genoeg en de andere is te oud voor de capriolen die van hem verwacht worden.
Het gegeven is heel leuk, de illustraties zijn schitterend: heerlijke collages met een grote liefde voor textiel. Maar de tekst! Het verhaal is langdradig, weinig geïnspireerd en vooral: niet te volgen. Wat een idee om Sinterklaas om te dopen tot Zwarte Klaas!? Dit leidt constant tot verwarring en zorgt ervoor dat je uiteindelijk afhaakt.

Suggestions