Livre
Néerlandais

Acht schijfjes banaan op wereldreis

Acht schijfjes banaan op wereldreis

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Acht schijfjes banaan gaan op wereldreis. Het negende schijfje blijft thuis wegens vliegangst. Hij geniet ervan om het huis voor zichzelf te hebben. De andere schijfjes houden hem via telefoon, e-mail en post op de hoogte van hun avonturen.
Sujet
Reizen
Titre
Acht schijfjes banaan op wereldreis
Auteur
Pieter Gaudesaboos Lorraine Francis
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2012
[32] p. : ill.
ISBN
9789020989847 (hardback)
Placing suggestion
Vakantie (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Rond de wereld in acht schijfjes

De zomervakantie is hét moment om met een aantal schijfjes banaan op wereldreis te gaan. In Acht schijfjes banaan op wereldreis, aflevering 4 van de reeks Mannetje Koek schrijft een boek, volgen we de avonturen van kleine globetrotters die gepakt en gezakt naar alle uithoeken van de aardbol trekken. Eentje, schijfje negen, heeft last van vliegangst en blijft thuis. Maar dat Thuisblijfschijfje verveelt zich geen seconde: het draait zijn favoriete liedjes, speelt met Kereltje Cactus of smeert een torenhoge boterham. En intussen ontvangt hij van zijn broertjes allerlei berichten. Lorraine Francis heeft al betere scenario's afgeleverd voor de Koekreeks, want eigenlijk heeft dit deel meer weg van een situatieschets dan van een voldragen verhaal. Maar het is spek naar de bek van tekenaar-graficus Gaudesaboos, die weer volop kan uitpakken met zijn opmerkelijke beeldtaal. Het hele prentenboek lijkt één hommage aan de jaren vijftig. De architectuur, het meubilair, het kleurgebruik: alles ad…Lire la suite

Acht schijfjes banaan op wereldreis

'Mannetje Koek schrijft een boek' kent zijn vervolg in een reeks boekjes met hardkartonnen kaft waarbij telkens een ander personage de hoofdrol speelt.
Dit boekje gaat over Negen Schijfjes Banaan, waarvan er acht op wereldreis gaan, terwijl er eentje alleen thuis blijft. Thuisblijfschijfje kan thuis doen waar hij zin in heeft en geniet van de rust en de stilte. Van overal ter wereld krijgt hij berichten van de andere schijfjes: uit China, India, Australië, het koude Alaska, de Afrikaanse jungle, het Oeralgebergte, Mexico en Amerika. Als iedereen weer thuis is, is het feest en door alle verhalen lijkt het wel alsof het thuisblijvertje er zelf ook is geweest.
Net als Thuisblijfschijfje maakt de lezer kennis met culturen van over de hele wereld. Ondanks alle clichés is dit toch een leuke eerste kennismaking. Ook komt al het nieuws via verschillende media en diverse technologische snufjes tot in huis: via telefoon, e-mail, briefkaartjes, sms en zelfs een film op tv.
Een …Lire la suite

Suggestions