Livre
Néerlandais

Word wakker Walter

Pieter Gaudesaboos (dessinateur), Lorraine Francis (auteur), Siska Goeminne (traducteur)
Walter valt op de gekste plekken in slaap, zelfs op zijn eigen verjaardag. Zijn ouders slepen hem naar allerlei dokters en proberen van alles om hem wakker te houden, zoals enge spinnen en een groot orkest. Groot prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Word wakker Walter
Dessinateur
Pieter Gaudesaboos
Auteur
Lorraine Francis
Traducteur
Siska Goeminne
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2016
[36] p. : ill.
ISBN
9789401435659 (hardback)
Placing suggestion
Slapen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Walter valt niet alleen in bed in slaap maar overal en nergens. Waar hij ook is: in de dierentuin, in de keuken, midden op de weg, op zijn eigen verjaardag, hij valt in slaap. Zijn ouders zijn wanhopig en slepen hem naar het Koninklijk Ziekenhuis voor Slaapziekten en naar nog meer dokters maar niks helpt. Ook geen enge spinnen, woeste leeuw of orkest met 65 muzikanten. Maar dan gebeurt er iets onverwachts. Dit originele en grappige verhaal is prachtig geïllustreerd met afbeeldingen die digitaal zijn gemaakt. Ze zijn groot, kleurig en hebben een nostalgische sfeer. De illustrator speelt niet alleen met kleuren maar ook met de grootte van de afbeeldingen die hij steeds varieert. Ze lijken te komen uit de boeken van Jip en Janneke maar dan in kleur. Overal zijn grapjes verwerkt zodat je steeds nieuwe dingen ontdekt en uren kunt kijken. De tekst is ook zeer fantasierijk. Kortom: een geweldig prentenboek om voor te lezen dat zeker zal aanslaan, ook al bij oudere peuters. Vanaf ca. 4 jaar.

Word wakker Walter

Wat is er aan de hand met Walter? De jongen valt overal in slaap! Wanneer hij tijdens een hevig onweer in een diepe slaap valt, en niet meer wakker wordt, geraken zijn ouders in paniek. Ze proberen allerlei dingen uit om Walter weer wakker te krijgen: een kriebelrobot, een woeste leeuw, hete pepers ...  Ze raadplegen zelfs een heel beroemde dokter. Maar ook die krijgt Walter niet wakker. De oplossing blijkt nochtans heel eenvoudig te zijn.Lees het boek er maar op na. En laat je verwonderen. Want, dat is wat dit boek met je doet. De auteur prikkelt je fantasie met zijn eigen, reeds gekende, tekenstijl. Wat op het eerste gezicht eenvoudige tekeningen lijken te zijn, blijken ze bij nader onderzoek een schat aan details en informatie te bezitten. Een aanrader voor iedereen die graag droomt en verbaasd wordt.


Suggestions