Als Wayne, die een gelukkig leven leidt met Eileen, wordt ontvoerd door een oud-medewerker, moet hij al zijn onderhandelingstechnieken aanspreken om te kunnen overleven
Sujet
Ontvoeringen
Titre
The clearing / dir. by Pieter Jan Brugge ; screenplay by Justin Haythe ; story by Pieter Jan Brugge and Justin Haythe
Directeur
Pieter Jan Brugge
Acteur
Willem Dafoe Helen Mirren Robert Redford
Scénariste
Justin Haythe
Langue
Anglais
Éditeur
Sans lieu de publication: Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2005
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2004
Durée
ca. 95 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Italiaans
EAN
8712626017806

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 34 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Amerikaanse thriller uit 2004 van de Nederlandse regisseur Pieter Jan Brugge, die al twintig jaar als producent in Hollywood werkt. Met Robert Redford, Willem Dafoe en Helen Mirren. Wayne en Eileen Hayes leven samen de 'Amerikaanse droom' als hun geluk abrupt verstoord wordt door een oud-medewerker die Wayne ontvoert. Hij wordt gevangen gehouden in een afgelegen bos en beseft dat hij al zijn onderhandelingstechnieken moet gebruiken om te overleven. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 2-10-'05): 'De indrukwekkende rolbezetting van The clearing maakt de verwachtingen helemaal waar. Redford was nog nooit in zo'n kwetsbare rol te zien. Ook dat getuigt van moed, aangezien hij toch meestal als de onaantastbaar lijkende held wordt gecast. Dafoe voorziet zijn zoveelste schurkenrol van een imponerende diepgang en maakt zijn opgekropte frustraties bijna tastbaar. Helen Mirren is bijna koninklijk indrukwekkend in de wijze waarop haar personage met leed omgaat. (...) Brugge debuteert met een film die zijn …Lire la suite

À propos de Pieter Jan Brugge

Pieter Jan Brugge (né le 6 novembre 1955 à Deventer aux Pays-Bas) est un producteur et réalisateur américain.

Filmographie

comme acteur

. 2010 : 127 heures de Danny Boyle : Eric Meijer

comme producteur

  • 1984 : Breakin' 2: Electric Boogaloo
  • 1989 : Loverboy
  • 1989 : Glory
  • 1992 : Jeux d'adultes (Consenting Adults)
  • 1993 : La Disparue (The Vanishing)
  • 1993 : Instinct fatal (Fatal Instinct)
  • 1993 : L'Affaire Pélican (The Pelican Brief)
  • 1994 : Clifford
  • 1995 : Heat
  • 1998 : Bulworth
  • 1999 : Révélations (The Insider)
  • 2004 : L'Enlèvement (The Clearing…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions