Livre
Néerlandais

Kleine Klaas-Jan en oom lieveling

Pija Lindenbaum (auteur)

Kleine Klaas-Jan en oom lieveling

Public cible:
3-5 ans et plus
Kleine Klaas Jan, die eigenlijk Ella heet, is dol op oom Martijn. Maar op een dag zit Pim opeens bij haar lievelingsoom. Prentenboek met humoristische illustraties in kleur. Vanaf ca. 6 jaar.
Titre
Kleine Klaas-Jan en oom lieveling
Auteur
Pija Lindenbaum
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Éditeur
Sans lieu de publication: De Groenhazenpers, 2006
[34] p. : ill.
ISBN
90-76347-77-8 9789076347776

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 28 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Terwijl Ella's ouders op vakantie zijn, logeert ze eerst bij haar oma en haar drie (saaie) ooms. De vierde oom, Martijn, is de excentriekste. Hij woont elders en is veel op reis. Als hij terugkomt van een van zijn verre reizen, heeft hij een cadeautje mee voor Ella, die hij "kleine Klaas-Jan" noemt. Ella logeert vanaf die dag bij haar lievelingsoom. Ze doen veel leuke dingen samen, zoals naar de opera gaan en naar droevige films kijken. Bovendien kleurt oom Martijn Ella's haar elke dag in een ander kleurtje als ze dat wil.

Op een dag doet Pim echter zijn intrede. Martijn en Pim doen veel samen en Ella voelt zich opzijgeschoven... Ze vindt Pim saai en wil dat hij weer naar zijn eigen huis gaat. Ella is jaloers en haalt kattenkwaad uit om duidelijk te maken dat ze de aanwezigheid van Pim echt niet op prijs stelt... Ze keert boos terug naar haar oma, waar ze heel verongelijkt en zielig doet. Zaterdag komt oom Martijn haar weer halen om te gaan zwemmen met Pim. Ella is echter niet…Lire la suite
Kleine Klaas Jan is dol op haar oom Martijn. Ze heet eigenlijk Ella, maar haar oom noemt haar Kleine Klaas Jan. Ze doen allemaal leuke dingen samen als haar ouders met vakantie zijn. Maar op een dag zit Pim opeens bij haar lievelingsoom. Dat vindt ze niet leuk. Hij moet maar weer naar zijn eigen huis terug. Maar dat gebeurt niet en Kleine Klaas Jan is jaloers. Ze doet allemaal dingen om Pim het huis uit te krijgen, maar of het lukt… Prentenboek met humoristische, karikaturale illustraties over twee pagina's die het verhaal ondersteunen. De illustraties zijn veelzeggend en er is veel op te zien. De verhaallijn is eenvoudig en goed te begrijpen. De tekst is gedrukt in blokletters; er is gebruik gemaakt van korte zinnen. Het thema jaloezie wordt op een grappige manier beschreven en geeft aanleiding om over deze gevoelens te praten. Achterin beknopte informatie over de meermalen bekroonde schrijfster/tekenares. Vanaf ca. 6 jaar.