Livre
Néerlandais

Pak de boef! : speurboek voor jonge detectives : 6 mysteries, zoek de dader

Pronto (auteur)

Pak de boef! : speurboek voor jonge detectives : 6 mysteries, zoek de dader

Public cible:
9-11 ans et plus
Los als detective zes zaken op! Je bezoekt de plaats van de misdaad, ontmoet de verdachten en je krijgt aanwijzingen in de vorm van puzzels en rekenraadsels. Met paginagrote karikaturale kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Pak de boef! : speurboek voor jonge detectives : 6 mysteries, zoek de dader / tekst en illustraties Pronto
Auteur
Pronto
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Éditeur
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2016
[120] p. : ill.
ISBN
9789059086982 (paperback)
Placing suggestion
621.7 (SISO) Spelen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Zet je speurneus op en zoek de dader! Aan de lezer de opdracht om zes spannende en grappige detectivezaken op te lossen en tot een goed einde te brengen. Zo wordt bijvoorbeeld in de supermarkt geknoeid met de kassa's, rijden de auto's van het vlabij gelegen benzinestation op frituurolie en herstelt de directeur van een gijzeling. Middels tien variërende en beknopte aanwijzingen (rebussen, speurpuzzels, rekenraadsels enz.) dient de lezer te achterhalen wie de schuldige is. Hiervoor is inzet, geduld en enig tel-, reken-, taal- en/of denkwerk nodig. Elk mysterie opent telkens met een krantenartikel waarin het betreffende misdrijf wordt beschreven, waarna de tien verdachten in woord en beeld beschreven staan. Vervolgens kan de zoektocht van start gaan! Bij elke aanwijzing valt er steeds één verdachte af. De uiteindelijke oplossingen zijn aan het eind van elk mysterie terug te vinden. De vele karikaturale kleurenillustraties zijn grappig en passen goed in het humoristische geheel. Leuk, ni…Lire la suite

Pak de boef!

In dit boek vindt de jonge speurder twee keer drie mysteries en kan hij als een echte detective op zoek gaan naar de dader. Elk verhaal is opgebouwd als een dossier met paperclips, foto’s op een prikbord, een pagina uit de krant, een foto van de reconstructie, een overzicht van de verdachten, enz. Negen aanwijzingen, die bijvoorbeeld bestaan uit een briefje, een verhaal of bewijsmateriaal, moeten de lezer naar één van de tien verdachten leiden, die als echte boeven op een lijn gezet worden. Onderaan, ondersteboven en in spiegelschrift staat bij elk mysterie de oplossing.

Bij televisiezender CCQ is er een en ander aan de hand: het nieuws wordt verdraaid met een grappig verhaal, een presentator begint onbedaarlijk te lachen tijdens een live uitzending en de prijzenkast van de populaire quiz is leeggeroofd. Ook in de supermarkt loopt het mis: de directeur wordt na sluitingstijd gegijzeld en moet een hele berg bioproducten eten, klanten krijgen een gepeperde rekening omdat e…Lire la suite

À propos de Pronto

Pronto est un terme issu du latin promptus (« fait ») présent en italien (signifiant « prêt ») et espagnol (signifiant « prêt » ou « rapide »). Il est aussi l'équivalent italien du « Allô » français.

Au cinéma

  • Pronto, téléfilm américain de Jim McBride diffusé en 1997,
  • Pronto... Lucia, film italien de Ciro Ippolito sorti en 1982.

Autre

  • Chrysler Pronto Cruizer Concept, un concept-car dessiné par Bryan Nesbitt pour Chrysler,
  • Pronto Airways, compagnie aérienne canadienne fondée en 2006.
En lire plus sur Wikipedia