Livre
Néerlandais

Zoek de dader! : zoekboek voor jonge detectives : 6 detectivezaken, 11 verdachten, 1 dader

Pronto (auteur)

Zoek de dader! : zoekboek voor jonge detectives : 6 detectivezaken, 11 verdachten, 1 dader

Public cible:
9-11 ans et plus
Los als detective zes zaken op! Je bezoekt de plaats van de misdaad, ontmoet de verdachten en je krijgt aanwijzingen in de vorm van puzzels en rekenraadsels. Met paginagrote karikaturale kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Detectives
Titre
Zoek de dader! : zoekboek voor jonge detectives : 6 detectivezaken, 11 verdachten, 1 dader
Auteur
Pronto
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Éditeur
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2013
[124] p. : ill.
ISBN
9789059084674 (paperback)
Placing suggestion
621.7 (SISO) Spelen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Zoek de dader! biedt zes mysteries aan voor jonge detectives. Elke zaak heeft elf verdachten en het is de bedoeling dat de lezer aan de hand van aanwijzingen de dader ontmaskert.
Hoewel de misdaden nogal uiteenlopen, worden ze alle zes met evenveel ernst aangepakt. In de eerste zaak wordt onderzocht wie Antoine Houvast twintig minuten lang gevangenhield in een koude douche. Wie saboteerde vervolgens de versterker van de groep De Knallers tijdens het feest op Camping Pong? De derde dader heeft ijs vervangen door bedorven mayonaise en ketchup. De laatste drie raadsels situeren zich in het Circus Knetter. Het kanon van de levende kogel Anton Hamblok werd gesaboteerd, de assistente van de goochelaar verdween voorgoed tijdens de verdwijntruc en een van de bezoekers joeg een olifant op de vlucht door een muis in zijn hok te plaatsen.
Elke zaak is volgens een vast stramien opgebouwd. Via een krantenbericht maakt de lezer kennis met de misdaad. Op de volgende spread is een ‘foto’…Lire la suite
Zet je speurneus op en zoek de dader! Aan de lezer de opdracht om zes grappige detectivezaken op te lossen en tot een goed einde te brengen. Zo wordt bijvoorbeeld het kanon in het circus gesaboteerd en verdwijnt de assistente van de goochelaar bij een verdwijntruc. Middels tien variërende en beknopte aanwijzingen (rebussen, speurpuzzels, rekenraadsels enz.) dient de lezer te achterhalen wie de schuldige is. Hiervoor is inzet, geduld en enig tel-, reken-, taal- en/of denkwerk nodig. Elk mysterie opent telkens met een krantenartikel waarin het betreffende misdrijf wordt beschreven, waarna de elf verdachten in woord en beeld beschreven staan. Vervolgens kan de zoektocht van start gaan! Bij elke aanwijzing valt er steeds één verdachte af. De uiteindelijke oplossingen zijn aan het eind van elk mysterie terug te vinden. De karikaturale kleurenillustraties zijn grappig en passen goed in het humoristische geheel. Leuk, niet alledaags denk- en doeboek dat gegarandeerd enkele jonge detectivehar…Lire la suite

Zoek de dader!

In dit boek vindt de jonge speurder zes detectivezaken, elf verdachten en één dader. Wie heeft de douche in het hotel onklaar gemaakt? Of de versterker van de band op de camping gesaboteerd? Welke dader vergiftigde de ijsjes van het kraampje op de zeedijk? Vind jij de vandalen die het kanon ontregelden waarmee de circusartiest werd weggeschoten? Maar ook de goochelaar moet geholpen worden wanneer zijn assistente spoorloos verdwijnt tijdens de verdwijntruc. En wie zorgde voor de muis die de olifant op de vlucht joeg?
Aan de hand van krantenknipsels, een ‘foto’ van de reconstructie, portretten van de verdachten op een prikbord, tien verschillende aanwijzingen in de vorm van een rebus, zoekprent, geheime code, puzzel, prenten, doolhof en nog veel meer, ga je zelf op zoek naar de oplossing van deze zes mysteries. Kan jij de dader identificeren tussen de op een rijtje gezette verdachten?
Een gevarieerd, origineel en meeslepend doeboek dat stimuleert tot logisch en resultaatgeri…Lire la suite

À propos de Pronto

Pronto est un terme issu du latin promptus (« fait ») présent en italien (signifiant « prêt ») et espagnol (signifiant « prêt » ou « rapide »). Il est aussi l'équivalent italien du « Allô » français.

Au cinéma

  • Pronto, téléfilm américain de Jim McBride diffusé en 1997,
  • Pronto... Lucia, film italien de Ciro Ippolito sorti en 1982.

Transports

  • Chrysler Pronto Cruizer Concept, un concept-car dessiné par Bryan Nesbitt pour Chrysler,
  • Pronto Airways, compagnie aérienne canadienne fondée en 2006.
En lire plus sur Wikipedia