Livre
Néerlandais

Prinses aan de bal

Prunella Bat (auteur), Donata Pizzato (dessinateur), Blasco Pisapia (dessinateur)
Nell wil naar de rugbywedstrijd van de Killer Kitties. Maar aangezien haar oma niet van rugby houdt, zal ze nooit toestemming krijgen om te gaan. Precies op het moment van de wedstrijd is de Grote Winterparty op Princess College. Nells vriendinnen bedenken een plan.
Titre
Prinses aan de bal
Auteur
Prunella Bat
Dessinateur
Donata Pizzato Blasco Pisapia Maurizio De Bellis
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Principessa in campo
Édition
1
Éditeur
Sint-Niklaas: Abimo, 2012
[139] p. : ill.
ISBN
9789059328228 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Vicky verblijft samen met haar vriendinnen Sunny, Lin en Nell op het Princess College, waar ze niet alleen wiskunde krijgen, maar ook vakken als ‘Beschaafde Manieren’ en ‘Perfecte Accessoires’. Generaties lang hebben jongedames van adellijke afkomst zich op deze middelbare school als prinsessen leren gedragen.
Iedereen op het Princess College bereidt zich voor op de Winterparty. Nell is niet zo opgezet met de datum van het feest, want net op die dag spelen de Killer Kitties, de rugbyploeg van haar tante, een wedstrijd in de buurt. Haar oma zal haar nooit toestemming geven om de match te gaan bekijken, laat staan om haar tante te ontmoeten. De 'Fantastische Vier', Vicky, Sunny, Lin en Nell piekeren zich suf om een manier te vinden om Nell toch naar de wedstrijd te laten gaan. Uiteindelijk vindt Vicky dat Nell haar oma maar openlijk moet vertellen wat ze wil.
Op de Winterparty gaat Nell de confrontatie aan en krijgt ze zelfs onverwachts steun van de burgemeester. Zijn kleindoc…Lire la suite
Vicky (ca. 12) komt uit een adellijke familie, maar in plaats van een typisch prinsesje is ze een echte kwajongen. Haar tante schrijft haar in bij de prinsessen(kost)school Princess College, om manieren te leren. Daar raakt Vicky gelukkig bevriend met een aantal heel verschillende meisjes en als blijkt dat een van hen, Nell, die verslingerd is aan rugby, niet naar een belangrijke wedstrijd kan gaan. omdat het samenvalt met het jaarlijkse schoolbal, wordt een list bedacht. Derde deel in de serie 'Prinsessen School'*. In dit vlot geschreven kostschoolverhaal wisselen wensvervullende gebeurtenissen elkaar in hoog tempo af. Door e-mailberichtjes van Vicky tussen de hoofdstukken in te zetten, krijgt de lezer informatie over de vrienden en familie buiten de school. De vier meisjes worden als vroegrijpe, verstandige, spontane tieners neergezet, terwijl de bijfiguren haast karikaturaal worden beschreven. Gevarieerd, maar soms haast volwassen aandoend taalgebruik, dat niet past bij de doelgroe…Lire la suite

Suggestions