Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Zwijg, allochtoon!

Rachida Lamrabet (auteur)

Zwijg, allochtoon!

Rachida Lamrabet (auteur)
Essay over o.a. privacy voor Moslima's, het boerkaverbod en vrijheid van meningsuiting in België.
Titre
Zwijg, allochtoon!
Auteur
Rachida Lamrabet
Langue
Néerlandais
Éditeur
Berchem: EPO, 2017
175 p.
ISBN
9789462671140 (paperback)
Placing suggestion
313.1 (SISO) Samenleving ; Mensenrechten (ZIZO)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De Vlaamse auteur, Rachida Lamrabet, is juriste en is met name gespecialiseerd in het vrouwenrecht. In dit boek probeert ze de lezer mee te nemen in haar zienswijze omtrent het recht van privacy voor Moslima's. Aan de hand van een door haar geschreven filmscript wordt getracht antwoord te geven op de vraag wat de definitie van privacy is vanuit de context van het al dan niet dragen van lichaamverhullende kleding. Zorgt de Vlaamse wetgever ervoor dat de vrouw juist als inzet wordt gebruikt om het anti-islamiserings proces verder op te voeren of is de bescherming van de burger als centraal aanvangspunt gebruikt? Rachida vertelt onomwonden wat zij van het boerkaverbod vindt en laat aan de hand van voorbeelden uit haar eigen omgeving alsmede analyses vanuit haar ervaringen in het publieke domein zien hoe de staat van vrijheid van meningsuiting in België is.

À propos de Rachida Lamrabet

CC BY 2.5 nl - Image by Koen Broos, huisfotograaf

Rachida Lamrabet (née en 1970) est une écrivaine, avocate, auteure et cinéaste belge. Son roman Vrouwland, publié en 2007, a reçu le prix flamand du Debuutprijs. Elle a réalisé un film, Project Deburkanisation, sorti en 2017.

Formation

Née en 1970 au Maroc, Rachida Lamrabet est arrivée en Belgique avec ses parents en 1972. Elle a étudié le droit à l'Université d'Anvers de 1992 à 1997.

De 2000 à 2017, Rachida Lamrabet travaille comme avocate pour le Centre pour l'égalité des chances Unia. Elle est coordinatrice de projets de la trajectoire de la diversité sCan&Do au Fonds social pour les arts du spectacle.

Bibliographie (non exhaustive)

  • Vrouwland, Meulenhoff-Manteau, 2007.
  • Een kind van God, 2008.
  • Het meisje en de kat, DeBuren, 2009. Livre audio …En lire plus sur Wikipedia