Een werkloze alleenstaande vader die zijn hypotheek niet kan betalen probeert zijn huis terug te krijgen door voor de makelaar te werken die hem uit huis zette.
Titre
99 homes / directed by Ramin Bahrani ; written by Ramin Bahrani [e.a.]
Directeur
Ramin Bahrani
Compositeur
Antony Partos 1968- Matteo Zingales
Acteur
Andrew Garfield Michael Shannon Laura Dern
Langue
Anglais
Éditeur
Dutch Filmworks, © 2016
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2015
Durée
108 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8715664118115
mooov

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Amerikaans drama uit 2014 van Raman Bahrani met onder meer Andrew Garfield, Michael Shannon en Laura Dern. De gladde makelaar Rick Carver (Shannon) zet met steun van de bank en de politie mensen met een betalingsachterstand uit hun huizen. Op brute wijze en binnen enkele minuten. Zo ook bij de familie van timmerman Dennis Nash. Hij valt ten prooi aan Carvers praktijken, maar maakt indruk op hem door zijn pragmatisme. Nash gaat voor Carver werken om zijn huis terug te verdienen. En zo zien we Nash later zelf huizen onteigenen. '99 homes is op momenten rauw en schrijnend, maar Bahrini brengt zijn moreel verdwaalde held tijdig tot inkeer: dan mag de emotie los en wordt een enkele scène larmoyant', zegt Bor Beekman (Volkskrant 4-2-'16) en geeft 3 sterren. 'Schrijver/regisseur Raman Bahrani is niet subtiel in de manier waarop hij een verziekt en volslagen corrupt financieel systeem aan de kaak stelt. Alleen weten de acteurs dat gebrek aan nuance grotendeels te compenseren', vindt Marco Wei…Lire la suite

À propos de Ramin Bahrani

Ramin Bahrani, né le 20 mars 1975 à Winston-Salem en Caroline du Nord, est un réalisateur et scénariste américain d'origine iranienne.

Biographie

Ramin Bahrani a fait ses études à l'université Columbia.

Filmographie

  • 1998 : Backgammon
  • 2000 : Strangers
  • 2005 : Man Push Cart
  • 2007 : Chop Shop
  • 2008 : Goodbye Solo
  • 2009 : Plastic Bag
  • 2012 : At Any Price
  • 2014 : 99 Homes
  • 2018 : Fahrenheit 451 (téléfilm)
  • 2021 : Le Tigre blanc (The White Tiger)

Distinctions

Récompenses