Livre
Néerlandais

Wegens werkzaamheden geopend : over films en verhalen

Ramon Gieling (auteur)

Wegens werkzaamheden geopend : over films en verhalen

Rijk gei͏̈llustreerd werkboek dat een ruime blik werpt op het werk van de Nederlandse filmer/schrijver/theatermaker/beeldend kunstenaar Ramon Gieling (1954), mede aan de hand van bijdragen van anderen over zijn werk.
Titre
Wegens werkzaamheden geopend : over films en verhalen
Auteur
Ramon Gieling 1954-
Langue
Néerlandais
Éditeur
Zutphen: Walburg Pers, 2020
240 p. : ill.
Date de sortie
01-12-2020
ISBN
9789462495562 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible 0 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Al meer dan 40 films maakte Ramon Gieling (1954). Toch zijn die onbekend bij het grote publiek (wellicht op 'En un momento dado' na, zijn film over Johan Cruyff). Om een beeld te krijgen van het werk van deze Nederlandse filmer/schrijver/theatermaker/beeldend kunstenaar is dit boek uitgebracht. Voor de liefhebber valt er veel te genieten in het zgn. werkboek, waarin afwissend eigen bijdragen, tekeningen, stills uit films, interviews en filmrecensies van derden zijn opgenomen. Een op het oog willekeurige verzameling korte bespiegelingen over kunst, muziek, filosofie, cinema en literatuur. Het boek werpt een blik op Gielings veelzijdige werk en neemt de lezer mee in zijn soms surrealistische denkbeelden. Uitvoering: kleurendruk, rijkelijk geïllustreerd en eigentijdse typografie/lay-out,. Met bijdragen van Sandra den Hamer, J. Heymans, Peter Delpeut, Martin Reints, Rob de Graaf, Giuseppe di Salvatore, Arjan Welles, Jessica Kiang en Gawie Keyser. Bijzonder boek, redelijke lezerskring.

À propos de Ramon Gieling

Ramon Gieling, né le 21 avril 1954 à Utrecht, est un réalisateur, scénariste et écrivain néerlandais.

Filmographie

Réalisateur et scénariste

  • 1975 : De Hand
  • 1976 : Mode
  • 1979 : Vijand gevraagd
  • 1981 - Ronde Maan/Anatomie
  • 1982 : Assefeest
  • 1983 : De levende stilte (documentaire)
  • 1984 : De weg van het vlees
  • 1985 : Een bescheiden ontketening (documentaire)
  • 1986 : Duende
  • 1987 : Tussen front en thuisfront
  • 1989 : Wij houden zo van Julio
  • 1991 : Heimwee naar de dood
  • 1993 : Een held van onze tijd
  • 1994 : Vaders en zonen
  • En lire plus sur Wikipedia