Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

In de gunst van de Tsarina

Randall Wallace (auteur)

In de gunst van de Tsarina

Een Amerikaanse cavalerie-officier krijgt in 1774 opdracht om de gunst van de Russische keizerin Catharina de Grote te winnen.
Titre
In de gunst van de Tsarina
Auteur
Randall Wallace
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Love and honor
Éditeur
Uithoorn: Karakter, 2005
331 p.
ISBN
90-6112-253-8

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 36 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In 1774 krijgt de Amerikaanse cavalerist Kieran Selkirk opdracht van Benjamin Franklin om zijn diensten aan de Russische keizerin Catharina de Grote aan te bieden. De Amerikanen zijn in opstand tegen de Britse overheersers, die steun hebben gevraagd aan de keizerin. Als ze die krijgen, dan gaan de Amerikanen de strijd verliezen. Hij reist met zijn Russische vriend Gorlov naar Sint Petersburg en ze krijgen samen opdracht een kozakkenopstand in Zuid-Rusland neer te slaan. Hun succes trekt de aandacht van de tsarina, maar als Selkirk haar avances afwijst wordt hij met zijn vriendin Beatrice gearresteerd. Nadat Gorlov hen heeft bevrijd volgt een confrontatie met de tsarina, die dan de kant van de Amerikanen kiest. Van de Amerikaan verschenen eerder een toneelstuk en 6 romans, o.a. de bestsellers 'Braveheart' en 'Pearl Harbor'. Hoewel het verhaal onwaarschijnlijk is, is dit een smakelijk vertelde, erg levendige roman die vlot leest. Het tijdsbeeld is oppervlakkig, maar heel kleurrijk. Pret…Lire la suite

À propos de Randall Wallace

Randall Wallace, né le 28 juillet 1949 à Jackson dans le Tennessee, est un écrivain, réalisateur et producteur américain.

Biographie

Randall Wallace est diplômé en religion de l'université Duke, ceinture noire en karaté et diplômé de la E.C. Glass High School de Lynchburg, en Virginie.

Il a également écrit le livre de la Tsarina déposé en France le 24 septembre 2007.

Filmographie

Scénariste

  • 1995 : Braveheart
  • 1998 : L'Homme au masque de fer
  • 2001 : Pearl Harbor
  • 2002 : Nous étions soldats
  • 2004 : La Passion du Christ de Mel Gibson
  • 2016 : Tu ne tue…En lire plus sur Wikipedia