Livre
Néerlandais

Pearl Harbor

Randall Wallace (auteur)
De levens van drie jonge Amerikanen veranderen volledig door de Japanse luchtaanval op Pearl Harbor op 7 december 1941.
Titre
Pearl Harbor
Auteur
Randall Wallace
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Pearl Harbor
Éditeur
Uithoorn: Karakter, 2001 | Autres éditions
229 p.
ISBN
90-6112-121-3

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Danny Walker en Rafe McCawley groeien op op het Amerikaanse platteland. Doordat Rafe's vader een klein vliegtuigje bezit om de gewassen op de immense akkers te besproeien, raken zij reeds zeer vroeg met luchtvaart vertrouwd. Bovendien worden zij door hun vriendschap ook echte boezemvrienden, die elkaar nooit in de steek zullen laten. Danny en Rafe zien dan ook hun kans schoon wanneer het leger piloten rekruteert. Door hun ervaring hebben zij uiteraard een beentje voor op hun mederekruten. Wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt zullen zij zeer snel worden opgemerkt door hun oversten en worden zij naar het front op de Stille Oceaan overgeplaatst. Zij komen terecht in Pearl Harbor, waar zij luchtsteun zullen moeten verlenen aan de Amerikaanse vloot van de Pacific en in het bijzonder tegen aanvallen van Japan.

Nadat de Verenigde Staten Japan officieel de oorlog hebben verklaard neemt de spanning toe. Deze neemt echter niet enkel op het strategisch vlak toe, maar ook in hun gevoel…Lire la suite
De jonge Amerikaanse piloten Rafe McCawley en Danny Walker groeiden op als broers in Tennessee. Als de Tweede Wereldoorlog is uitgebroken, besluit Rafe, die inmiddels verliefd is op de verpleegster Evelyn Stewart, in Europa tegen de nazi's te gaan vechten. Danny en Evelyn worden overgeplaatst naar de legerbasis Pearl Harbor. Daar ontvangen zij het bericht dat Rafe is omgekomen. Het verdriet drijft Danny en Evelyn in elkaars armen, maar Rafe blijkt nog in leven te zijn. Dan wordt Pearl Harbor aangevallen… Deze romantische, soms melodramatische roman over liefde en oorlog, is gebaseerd op de gelijknamige film. De film werd een kassucces, maar is niettemin gemengd ontvangen. Critici vielen vooral over de historisch onjuistheden. www.pearlharbor.com. Vrij kleine druk, filmfoto op de omslag.

À propos de Randall Wallace

Randall Wallace, né le 28 juillet 1949 à Jackson dans le Tennessee, est un écrivain, réalisateur et producteur américain.

Biographie

Randall Wallace est diplômé en religion de l'université Duke, ceinture noire en karaté et diplômé de la E.C. Glass High School de Lynchburg, en Virginie.

Il a également écrit le livre de la Tsarina déposé en France le 24 septembre 2007.

Filmographie

Scénariste

  • 1995 : Braveheart
  • 1998 : L'Homme au masque de fer
  • 2001 : Pearl Harbor
  • 2002 : Nous étions soldats
  • 2004 : La Passion du Christ de Mel Gibson
  • 2016 : Tu ne tue…En lire plus sur Wikipedia