Livre
Néerlandais

De sneeuwman

Raymond Briggs (auteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Een jongetje maakt een sneeuwman waarmee hij 's nachts in een droom allerlei avonturen beleeft. Tekstloos prentenboek met pastelkleurige potloodtekeningen van wisselend formaat. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
De sneeuwman
Auteur
Raymond Briggs
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The snowman
Édition
Zevende druk, jubileum uitvoering
Éditeur
Amsterdam: Rubinstein, 2018 | Autres éditions
[32] p. : ill.
ISBN
9789054448327 (hardback)
Placing suggestion
Seizoenen - Weer (ZIZO)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit klassieke prentenboek/stripverhaal, eerst verschenen in 1978 en nog bekender geworden na de (animatie)verfilming in 1982, werd al in allerlei formaten uitgegeven. Deze nieuwe uitgave komt in handformaat met stevige, kartonnen pagina's -- een ideaal formaat voor de achterbankkinderen. Sommige plaatjes worden in dit formaat wel heel klein, bv. op pagina's met sequensen van maar liefst twaalf plaatjes. Die snelle opeenvolging is nochtans een essentieel aspect van dit woordenloze prentenboek, de auteur bereikt er een visuele narrativiteit mee die tekst overbodig maakt. Overigens betreft het hier een heruitgave van het originele boek, dus zonder de vele toevoegingen (bv. de vlucht naar het hoge noorden en het feest met de sneeuwmannen en de kerstman) van de film en het boek-bij-de-film, en ook zonder de tekst die later aan de prenten werd toegevoegd. Deze originele versie is veel kernachtiger. Ze is minder dubbelzinnig en maakt duidelijk dat het nachtelijk avontuur van de jongen met de…Lire la suite
Een jongetje maakt een grote sneeuwman waarmee hij 's nachts in zijn droom allerlei avonturen beleeft. 's Morgens vindt hij alleen nog maar hoopjes sneeuw met hoed, sjaal en enkele kooltjes. Tekstloos prentenboek in pastelkleurige potloodtekeningen van verschillend formaat. Al naar gelang de tijdsduur van de uitgebeelde handeling meer, vaak vele tekeningen per bladzijde wanneer de handelingen/gebeurtenissen elkaar snel opvolgen; eenmaal één tekening op één blad en twee keer een illustratie die over twee bladzijden doorloopt. Groot formaat, stevig gebonden, esthetisch prentenboek, waarin veel te zien is voor kleuters en jonge kinderen. In eerste instantie met begeleiding, later zelfstandig. Eerst de -bekende- wereld van het jongetje, later de -onbekende- van de sneeuwman (blikverruiming) om tenslotte na de fantasie/droom terug te keren naar de werkelijkheid. Vanaf ca. 4 jaar.

À propos de Raymond Briggs

Raymond Redvers Briggs (né le 18 janvier 1934) est un illustrateur, dessinateur et écrivain anglais. Il est surtout connu pour son œuvre Le Bonhomme de neige, adaptée en un dessin animé (1982) qui est diffusé chaque année durant le temps des Fêtes par la télévision britannique.

Jeunesse, formation et début de carrière

Raymond Briggs est né à Wimbledon (Londres), d'Ethel et d'Ernest Briggs, respectivement femme de chambre et laitier. Il fréquente la Rutlish School (en), qui est, à l'époque, une grammar school. Dès son plus jeune âge, il développe un intérêt pour le dessin. Malgré les réticences de son père, il entame des études de peinture au …En lire plus sur Wikipedia