Livre
Néerlandais

Beginners : verhalen

Raymond Carver (auteur)

Beginners : verhalen

Dans la série:
Bevat de oorspronkelijke versie én de geredigeerde versie van What we talk about when we talk about love. De oorspronkelijke versie is ongeveer vijftig procent langer dan de geredigeerde, en geeft een fascinerende inkijk in zowel de geest van Carver als in de werkwijze van zijn redacteur Gordon Lish.
Contient
Titre
Beginners : verhalen
Auteur
Raymond Carver
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: De Bezige Bij, 2010
427 p.
ISBN
9789023455905 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Raymond Carver (1938-1988) wordt in de Amerikaanse literatuur en daarbuiten beschouwd als de meester van het korte verhaal. Zijn verhalen vonden veel navolging. Carver stond aan de wieg van het Dirty Realism, een stroming van schrijvers die zich lieten inspireren door het leven van de sociale onderklasse met alle misère van drankzucht en relatieleed. Carvers literaire reputatie is vooral gestoeld op zijn minimalistische, uitgebeende stijl. Na Carvers dood werd bekend dat Gordon Lish, Carvers redacteur, de verhalen tot de helft had ingekort. Hoewel Carver zijn roem dus voor een deel te danken had aan zijn redacteur, was hij niet gelukkig met de ingrepen van Lish die veel verder gingen dan integer redigeren. Dankzij Carvers weduwe is nu de befaamde bundel 'Waar we over praten als we over liefde praten' gepubliceerd zonder de ingrepen van Lish. Het bijzondere van deze uitgave is dat beide versies van de verhalen zijn opgenomen, de ‘geredigeerde’ en de dubbel zo lange authentieke. De leze…Lire la suite

À propos de Raymond Carver

Raymond Clevie Carver, Jr., né le 25 mai 1938 à Clatskanie dans l'Oregon et mort le 2 août 1988 à Port Angeles dans l'État de Washington, est un écrivain américain. Également poète, Carver est avant tout considéré comme un nouvelliste de premier plan.

Biographie

Né à Clatskanie, dans l'Oregon, une petite ville ouvrière sur le fleuve Columbia, il a grandi à Yakima dans l'État de Washington. Son père, ouvrier dans une scierie, était alcoolique et sa mère travaillait parfois comme serveuse ou vendeuse. Lors de son enfance et de son adolescence, il passe la plupart de son temps libre à lire, notamment des nouvelles de Mickey Spillane ou des magazines tels Sports Afield ou Outdoor Life.

En En lire plus sur Wikipedia