Livre
Multilingue

Het woord liefde : de mooiste liefdesgedichten

Raymond Carver (auteur), Guus Luijters (autre)

Het woord liefde : de mooiste liefdesgedichten

Genre:
Thematische keuze uit het dichtwerk van de Amerikaanse schrijver (1938-1988).
Sujet
Liefde
Titre
Het woord liefde : de mooiste liefdesgedichten / Raymond Carver ; gekozen en vert. door Guus Luijters ... [et al.]
Auteur
Raymond Carver
Autre
Guus Luijters
Langue
Multilingue
Éditeur
Amsterdam: Bakker, 2003
62 p.
Note
Engelse naast Nederlandse tekst Vert. uit het Engels
ISBN
90-351-2506-1
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Raymond Carver (1938-1988) is een van de grootste Amerikaanse schrijvers van de 20e eeuw. Zijn korte verhalen behoren tot de beste uit de Amerikaanse literatuur. Het geheim van zijn verhalen is moeilijk te benoemen, maar heeft te maken met zijn onderkoelde stijl, een authentiek vertellersstandpunt en impliciete symboliek. Naast deze verhalen schreef Carver gedichten, en wel in de laatste periode van zijn leven. Hij stond toen droog na een leven als alcoholist, leed aan kanker en had een relatie met de schrijfster Tess Gallagher met wie hij vlak voor zijn dood in het huwelijk trad. Uit de verzamelbundel 'All of Us' (1996) hebben Guus Luijters en Ruth Visser een bloemlezing samengesteld van 17 liefdesgedichten. Het is een tweetalige uitgave: links staat de Engelse tekst, rechts de vertaling. Het nawoord is informatief voor wie Raymond Carver nog niet kent. Een aardig boekje, maar de vlag 'de mooiste liefdesgedichten' dekt niet de lading. Daarvoor zijn Carvers gedichten te ontnuchterend,…Lire la suite

À propos de Raymond Carver

Raymond Clevie Carver, Jr., né le 25 mai 1938 à Clatskanie dans l'Oregon et mort le 2 août 1988 à Port Angeles dans l'État de Washington, est un écrivain américain. Également poète, Carver est avant tout considéré comme un nouvelliste de premier plan.

Biographie

Né à Clatskanie, dans l'Oregon, une petite ville ouvrière sur le fleuve Columbia, il a grandi à Yakima dans l'État de Washington. Son père, ouvrier dans une scierie, était alcoolique et sa mère travaillait parfois comme serveuse ou vendeuse. Lors de son enfance et de son adolescence, il passe la plupart de son temps libre à lire, notamment des nouvelles de Mickey Spillane ou des magazines tels Sports Afield ou Outdoor Life.

En En lire plus sur Wikipedia