Livre
Néerlandais

De moordenaars

Raymond E. Feist (auteur), Richard Heufkens (traducteur)
Als Krondor wordt geplaagd door een serie moordaanslagen, laat prins Arutha zijn meesterspion uitzoeken wat er aan de hand is.
Titre
De moordenaars
Auteur
Raymond E. Feist
Traducteur
Richard Heufkens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The Assassins
Édition
9
Éditeur
Amsterdam: Mynx, 2011 | Autres éditions
350 p.
ISBN
9789022555040 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In het eerste deel van de Krondor-trilogie werd het Westelijk Rijk opnieuw bedreigd door de zwarte elfen uit het Noorden. Deze dreiging bleek echter slechts een onderdeel van een veel complexer gevaar, waarbij magiërs uit Kelewan, de wereld achter de Grote Scheuring, en het genootschap van moordenaars, de Nachtraven, een eigen rol leken te spelen. Deze dreiging strekte zich uit tot in Krondor zelf, de hoofdstad van het Westelijke Rijk, en speelde zich daar voor een groot deel af in de riolen, waar het dievengilde de Snaken steeds meer van hun invloed verloren. Jonker Robert (Robbie de Hand), Joolstein en prins Arutha wisten, uiteraard met behulp van het leger, de magiërs en de elfen te verslaan, maar de Nachtraven waren nog niet onschadelijk gemaakt.

Ook in De moordenaars, het tweede deel van de trilogie, komt het nog niet zover, maar in ieder geval wordt hun toenemende invloed in de hoofdstad teniet gedaan. Ook wordt een aanslag op de kroonprins van een buurland voork…Lire la suite
Zelfstandig te lezen vervolg op 'Het verraad', het eerste boek van de 'Krondor-trilogie'. Het aan de kust van de Bitterzee gelegen Krondor, de hoofdstad van Midkemia, wordt geteisterd door een reeks moordaanslagen. Prins Arutha geeft zijn meesterspion opdracht te onderzoeken wat er aan de hand is. Dit is een avonturenverhaal, gezet in de onderwereld. Door het dunne laagje magie valt het onder de fantasy, maar dat is feitelijk toeval. Er is in deze rivaliteitsoorlog tussen twee concurrerende bendes veel actie en geweld. Het plot is rechtlijnig en ongecompliceerd, het taalgebruik vergt weinig inspanning. Door de grote populariteit van deze auteur, bekend van de serie boeken van 'De oorlog van de Grote Scheuring', zal ook deze roman een groot publiek aanspreken. Voorin staat een kaartje van Midkemia. Vergelijkbaar met werk van Terry Brooks, Robert Jordan en Terry Goodkind. Normale druk.

À propos de Raymond E. Feist

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Seguin (Okki)

Raymond Elias Feist, né en 23 décembre 1945 à Los Angeles en Californie, est un écrivain américain de fantasy.

Biographie

Il obtint avec mention son diplôme de Bachelor of Arts en 1977. C'est cette même année qu'il eut quelques idées pour la rédaction d'un roman mettant en scène un garçon destiné à devenir magicien ; deux ans plus tard, il écrivait son premier roman, Magicien, qui fut publié en 1982 par Doubleday.

Il vit actuellement (2005) à San Diego. Passionné de jeux de rôles, il a créé les univers de Midkemia, Kelewan et Novindus dans lesquels se situent ses romans.

Midkemia fut créé à l'origine comme une alternative au jeu de rôle Donjons et Dragons. Lors de ses études à l'université de Californie (San Diego), Feist et ses amis inventèrent un nouveau jeu de rôle basé sur le monde de Midkemia. Il…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions