Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Drie helden beschermen Krondor tegen de Dark Elves.
Titre
Het verraad
Auteur
Raymond E. Feist
Traducteur
Richard Heufkens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The betrayal
Édition
11
Éditeur
Amsterdam: Mynx, 2011 | Autres éditions
416 p.
ISBN
9789022555033 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 35 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het succes van Raymond Feist als fantasyschrijver trok de belangstelling van Dynamix, een bedrijf dat computerspelletjes maakt. Ze benaderden Feist en maakten het fantasy-rollenspel 'Betrayal at Krondor', dat in 1993 verscheen. Het spel was gebaseerd op de eerste drie van de acht succesvolle boeken die Feist op dat moment geschreven had (de vijf boeken van de 'De oorlog van de grote scheuring' en, samen met Janny Wurts, de 'Keizerrijk trilogie') en speelt zich af zo'n tien jaar na het derde deel, 'Duisternis over Sethanon'. Omdat Feist weinig ervaring had met het schrijven van computerspelletjes, was hij er maar zijdelings bij betrokken en werd het verhaal voor het spel door anderen geschreven. Zes jaar en vier boeken later gebruikte Feist dat spel als uitgangspunt voor Het verraad, het eerste deel in de 'Krondor'-reeks, en keert hij voor het eerst terug in de geschiedenis van zijn fantasywereld Midkemia. Terug ook naar zijn eerste grote successen; naar prins Arutha van het Wes…Lire la suite
De serie boeken van 'De oorlog van de Grote Scheuring' ('Magiër' (1997), 'Zilverdoorn' (1997), 'Duisternis over Sethanon' (1998), 'Prins van den bloede' (1998) en 'Boekanier des konings' (1999)) van Feist is in Nederland erg populair. Die populariteit heeft er onder andere toe geleid dat er een computerspel is gemaakt dat zich in deze verzonnen wereld afspeelt. Van dat spel is een romanversie verschenen, geschreven door Feist. Het speelt zich af ongeveer tien jaar na het einde van boek drie. De Zwarte Elfen zijn weer op oorlogspad en het is aan een drietal helden om hen te weerstaan. Bekende personages uit de eerdere boeken maken hun opwachting. Het boek kan los van de eerdere serie gelezen worden, maar aan te bevelen is dat niet. Omdat het boek op een spel is gebaseerd, is het plot vrij lineair en bestaat het voornamelijk uit het vinden van artefacten en personages om naar het volgende niveau te kunnen gaan. Een leuk boek voor de liefhebbers van deze serie. Vrij kleine druk.

À propos de Raymond E. Feist

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Seguin (Okki)

Raymond Elias Feist, né en 23 décembre 1945 à Los Angeles en Californie, est un écrivain américain de fantasy.

Biographie

Il obtint avec mention son diplôme de Bachelor of Arts en 1977. C'est cette même année qu'il eut quelques idées pour la rédaction d'un roman mettant en scène un garçon destiné à devenir magicien ; deux ans plus tard, il écrivait son premier roman, Magicien, qui fut publié en 1982 par Doubleday.

Il vit actuellement (2005) à San Diego. Passionné de jeux de rôles, il a créé les univers de Midkemia, Kelewan et Novindus dans lesquels se situent ses romans.

Midkemia fut créé à l'origine comme une alternative au jeu de rôle Donjons et Dragons. Lors de ses études à l'université de Californie (San Diego), Feist et ses amis inventèrent un nouveau jeu de rôle basé sur le monde de Midkemia. Il…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions