Livre
Néerlandais

Gekke tante Agaat

Rebecca Cobb (auteur), Ineke Ris (traducteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Twee kinderen zijn aanvankelijk erg teleurgesteld als de onbekende tante Agaat komt oppassen. Maar het wordt onverwacht één groot feest. Tante Agaat heeft zo haar eigen ideeën over wat wel en niet mag. Prentenboek met humoristische, vrolijke kleurentekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Babysitters
Titre
Gekke tante Agaat
Auteur
Rebecca Cobb
Traducteur
Ineke Ris
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Aunt Amelia
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: De Vries-Brouwers, 2014
[28] p. : ill.
ISBN
9789053410929 (hardback)
Placing suggestion
Humor (ZIZO)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Als tante Agaat komt oppassen, wordt het tegen alle verwachtingen in één groot feest. Eén voor één handelt deze deftig ogende krododillenmevrouw alle punten af van het lijstje dat papa en mama hebben gemaakt. Maar ze geeft hieraan wél steeds haar eigen draai! 'Voorzichtig zijn in het park' inspireert haar tot atletische kunstjes in een hoge boom, 'kleren niet vies maken' tot een partijtje moddergooien en 'geen rommel maken' brengt haar op het idee om de woonkamer als atelier te gebruiken. Net voor papa en mama terugkomen gaan ze nog gauw met een bezem door het huis, waardoor aan het eind iedereen tevreden is. De illustraties van Cobb zijn kleurrijk, speels en dynamisch en hebben iets van de spontaniteit van kindertekeningen. Zo is de haardos van de kinderen en de ouders getekend met enkele warrige lijntjes in kleurpotlood. Fantastisch leuk prentenboek waar de vrolijkheid vanaf spat voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Gekke tante Agaat

Als de kinderen horen dat tante Agaat komt oppassen zijn ze helemaal niet akkoord. Ze kennen haar niet eens, maar mama en papa moeten weg en hebben ook nog een lijstje gemaakt met wat vooral Niet mag ...
Tante Agaat komt en leest met aandacht het lijstje van de dingen die de kinderen vooral niet mogen van hun politiek correcte ouders. Maar het draait anders uit. Ze mogen alles van tante Agaat: veel snoepen, laat opblijven en kliederen zoveel ze maar willen.
De tekst bestaat alleen uit de 'verboden' op het lijstje; de rest zie je in de illustraties die heel erg op de lachspieren werken. Het begint al bij tante Agaat zelf: ze is een aangekleed nijlpaard. Haar oubollige jurk en dito hoed maakt van haar een heel bijzonder personage. De krijttekeningen in mooie pastelkleuren laten heel veel expressie zien. De belevenissen van de kinderen en hun oppas zijn dan ook hilarisch. Wanneer de ouders thuiskomen, is het huis als vanouds netjes aan de kant en de kinderen gedragen zich voo…Lire la suite