De piraten van hiernaast

Reggie Naus (auteur), Mark Janssen (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Michiel krijgt piraten als buren. Hij sluit al gauw vriendschap met de piratenjongen Billy. Maar niet iedereen in de buurt is blij met de komst van de piraten. Vanaf ca. 8 jaar.
Contient
Titre
De piraten van hiernaast
Auteur
Reggie Naus
Dessinateur
Mark Janssen 1974-
Langue
Néerlandais
Édition
Filmeditie
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, [2020] | Autres éditions
185 p. : ill.
Note
Dit boek is een bundeling van de twee boeken waarop de film gebaseerd is.
ISBN
9789021680361 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Bundeling van de twee eerder los verschenen boeken ‘De piraten van hiernaast’ en '1, 2, 3... Enteren!', waar de bioscoopfilm (2020) op gebaseerd is. Michiel raakt bevriend met zijn nieuwe buurjongen Billy, maar niet iedereen in de buurt is blij met de komst van de familie Donderbus. Het is namelijk een echte piratenfamilie. De familie Donderbus woont in hun zelfgebouwde piratenhuis in een gewone straat, maar ze hebben nogal moeite om zich aan te passen aan de levenswijze van ‘landrotten’. Ze leven van de schat die vader en opa Donderbus verstopt hebben, totdat deze opeens gestolen is. Om toch te kunnen leven zullen ze moeten werken voor hun geld (‘landrottenwerk’), en dat is erg moeilijk voor een piraat. Maar dan ontdekken Michiel en Billy wie de schat gestolen heeft. De humoristische, vlot leesbare verhalen hebben een ludiek karakter, vooral door de groteske overdrijvingen, maar onderhuids speelt ook een belangrijk thema: vooroordelen over buitenstaanders, al blijft de nadruk op het …Lire la suite

De piraten van hiernaast

Als Michiel op de eerste dag van de zomervakantie een hoop kabaal op het lege stuk grond naast zijn huis hoort, breekt voor hem een avontuurlijke tijd aan. De kabaalmakers blijken namelijk een echte piratenfamilie te zijn. Ze bouwen een huis dat lijkt op een schip, houden een waakhaai in de greppel rond het schip en hebben een octopus als huisdier …
Michiel sluit vriendschap met Billy, zijn nieuwe buurjongen, zoon van kapitein en mevrouw Donderbus en kleinzoon van opa Donderbus. Billy leert Michiel hoe piraten leven, hoe ze eten, hoe ze zich gedragen, … en samen beleven ze te gekke avonturen. Maar niet iedereen is even blij  met de komst van de piratenfamilie.
Dit boek, van de hand van Reggie Naus, is een leuk, grappig en vlot geschreven verhaal. Het piratenverhaal bevat bovendien een onderliggende boodschap. Het leert ons iets over anders zijn en anders leven en laat zien wat vooroordelen allemaal teweeg kunnen brengen.
Mark Janssen tekende de illustraties. Mark Jan…Lire la suite

Suggestions