Livre
Néerlandais

Het grote piratenboek

Reggie Naus (auteur), Mark Janssen (dessinateur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Begroeven piraten echt hun goud op eilanden in de Carai͏̈bische Zee? Lees over hoe piraten leefden, wat beroemde piraten zijn en hoe er een eind aan kwam. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Sujet
Zeerovers
Titre
Het grote piratenboek
Auteur
Reggie Naus
Dessinateur
Mark Janssen 1974-
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, 2013 | Autres éditions
89 p. : ill. + kaart
ISBN
9789021671864 (hardback)
Placing suggestion
658.2 (SISO) Schepen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Op anekdotische wijze wordt verslag gedaan over het piratenleven. Het verschil tussen de echte piraat en het beeld van de piraat zoals dat door de filmwereld is gecreëerd wordt daarbij heel duidelijk. Diverse weetjes over piraten komen aan de orde, zoals verschillende piratenvlaggen, kanonnen, het beroven van handelsschepen, piratenkleding en schatten. Ook wordt kort iets verteld over een zevental beroemde piraten. Het taalgebruik is redelijk eenvoudig, de zinnen zijn niet al te lang. Wel vrij veel tekst op een bladzijde in duidelijke, vette en ook cursieve lettertypes op stevig helderwit papier. Hoofdstukken zijn onderverdeeld in korte subhoofdstukjes, soms onderbroken door perkamentachtige kaders met leuke piratenweetjes. De verhalen over beroemde piraten zijn gedrukt in twee kolommen, met daarbij een paginagroot kleurenportret. Het boek is mooi geïllustreerd met kleine en grote gekleurde tekeningen. Elk hoofdstuk eindigt met een paginagrote en een dubbele paginagrote kleurenillustr…Lire la suite

Het grote piratenboek

Piraten spreken tot de verbeelding, zeker bij kleine jongens. Het zijn geen sprookjesfiguren en al helemaal geen doetjes. Of het helden waren, is een andere vraag. In dit boek tracht de auteur een 'historisch' overzicht te geven van de piraten die actief waren in en om Europa en over de oceaan in Noord-Amerika en het Caraïbisch gebied. Al schijnt ook Julius Caesar al last gehad te hebben van piraterij. De transatlantische acties kwamen pas op gang nadat Columbus Amerika ontdekte. De boekeniers waren de eersten, het waren vaak misdadigers. Ze vestigden zich op het eiland Hispaniola (Dominicaanse Republiek en Haïti). Aanvankelijk verkochten ze geroosterd vlees aan de schepen. Dat vlees heette boucan. Toen de Spanjaarden hun hutten vernietigden, gingen ze volop schepen overvallen. De meest bekende boekanier is Henry Morgan. Op p. 15 staat een interessant lijstje met scheldwoorden die de boekaniers gebruikten. In 1692 vernietigde een aardbeving hun uitvalsbasis Port Royal.
Na de boe…Lire la suite

Suggestions