Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De reizigers : roman

Regina Porter (auteur), Lette Vos (traducteur)
Als een jonge zwarte Amerikaanse vrouw haar vriendin plotseling vaarwel zegt en kiest voor een man, krijgt ze te maken met een vreselijke tragedie die haar leven en die van meerdere personen blijvend zal beïnvloeden.
Titre
De reizigers : roman
Auteur
Regina Porter
Traducteur
Lette Vos
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The travelers
Éditeur
Amsterdam: De Bezige Bij, 2019
365 p.
ISBN
9789403158808 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Mozaïekvertelling over de lotgevallen van verschillende families in de Verenigde Staten tussen grofweg 1950 en 2010, die met elkaar verbonden zijn door onder meer rassenscheiding, buitenechtelijk relaties, geweld en homoseksualiteit. In een prachtige vertelstijl zoomt de auteur voor korte of langere tijd in op de diverse personages en zo ontrafelt zich langzamerhand een netwerk van relaties en motieven: zwart-wit, noord-zuid, oud-jong, man-vrouw. In dit literaire debuut laat Porter zien dat ze naast toneelschrijver ook een heel goede verhalenverteller is. De zeer uiteenlopende personages worden driedimensionaal en in verschillende vertelperspectieven beschreven en zullen een permanente plaats in het geheugen van de lezer innemen. Goed geschreven debuutroman.

Speler en toeschouwer

Toneelschrijver Regina Porter kan in haar debuutroman met één zin alles op z'n kop zetten.

Regina Porter moet een ontzettend goed oor hebben voor andermans conversaties. De Amerikaanse toneel- en nu ook romanschrijfster geeft in 'De reizigers' de meest uiteenlopende mensen een stem. Kinderen, bejaarden, wetenschappers, een brandweerman, soldaten. Ze spreken tot de lezer tussen pakweg begin jaren vijftig tot in onze eeuw, en allemaal klinken ze alsof ze echte gesprekken hebben.

Ik stel me zo voor dat Porter veel heeft gelezen en geluisterd, in het openbaar vervoer wellicht, of in cafés, en dat ze op een gegeven moment één gemeenschappelijk verhaal opmerkte. Dat verhaal, over trauma's, seks, macht en de drang om opnieuw te beginnen, vertelt ze in haar debuutroman, die al voor verschijnen aan vele landen was verkocht en in de VS figureerde op vele lijstjes van 'beste boek van 2019'.

'De reizigers' start met een soort handleiding bij het boek - en ik had die nodig. Er zijn een paar hoofdpersonages, die elkaar in hun soms lange leven tegenko…Lire la suite