Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Liever lief

Reine De Pelseneer (auteur), Leen De Pelseneer (dessinateur)
Ruim 25 gedichten over verliefdheid, school, dieren, familie en letters/woorden. Met paginagrote expressieve kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Liefde
Titre
Liever lief
Auteur
Reine De Pelseneer
Dessinateur
Leen De Pelseneer
Langue
Néerlandais
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2009
[38] p. : ill.
ISBN
9789058385444

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Poëziebundel met 27 gedichten over verliefdheid, school, dieren, familie en letters/woorden. De gedichten zijn gerubriceerd in een drietal hoofdstukken: ‘Tussen haakjes’, ‘Woordenbrij’ en ‘Pfff’. Deze titels verklappen weinig over de wezenlijke inhoud van dat gedeelte, maar komen voor in het gedicht als woord of als titel. De in lengte wisselende gedichten hebben minimaal twee zinnen die op elkaar rijmen; het rijm is mooi en soepel ingepast en klinkt nergens geforceerd. De veelvuldig gebruikte enjambementen maken het metrisch boeiend, laten je de poëzie herlezen. Even fraai als de woorden zijn de veelal paginagrote expressieve tekeningen die de taal in originele beelden vangen. Ondanks een grote diversiteit aan gebruikte (collage/druk) technieken en materialen straalt het boek een onmiskenbare eenheid uit. Nergens wordt het schreeuwerig en onoverzichtelijk. De Vlaamse schrijfster (1982) schreef eerder o.a. enige eerste leesboekjes en poëzie voor volwassenen. Mooi verzorgde en aansprek…Lire la suite

Liever lief

De mooie illustraties in deze gedichtenbundel, in een veelheid aan technieken - stempels, collages, ... - brengen je al meteen in de juiste stemming. Heel veel dingen worden in vraag gesteld; verwondering is nooit ver weg. Vriendschap, liefde en emoties vieren hoogtij in de gedichten. Ze zijn zeer doordacht, helemaal niet honingzoet, maar recht voor de raap en goed verwoord. Een gedichtenbundel is niet echt lectuur voor iedereen. Je moet er je kunnen in vinden en erbij kunne, wegdromen. Deze is alvast goed geschreven, voor iets oudere kinderen.