Livre
Néerlandais

Het duister dat ons scheidt

Renate Dorrestein (auteur), Sylvia Weve (dessinateur)
Als in een aanvankelijk gelukkig gezin de moeder veroordeeld wordt voor moord, heeft dat grote gevolgen voor het zesjarige dochtertje.
Titre
Het duister dat ons scheidt
Auteur
Renate Dorrestein 1954-2018
Dessinateur
Sylvia Weve
Langue
Néerlandais
Édition
Zestiende, geïllustreerde druk
Éditeur
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2018 | Autres éditions
381 p. : ill.
ISBN
9789021412986 (hardback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een klein dorpje met allemaal doodgewone mensen, waar niets maar dan ook niets gebeurt. In een verregende zomervakantie zijn de kinderen blij dat ze Loes hebben. Loes is zes en woont met haar moeder en de Luco's, twee lieve, zachtaardige mannen, in de oude pastorie. De Luco's huren daar een kamer, zullen we maar zeggen. Loes weet voor elke dag het juiste spel, heeft talloze verhalen over haar heldendaden en weet elk probleem opgelost. Bij haar moeder thuis mag alles wat bij andere moeders niet mag. Tot er een nieuwe jongen in de wijk komt wonen, Thomas; Loes verlooft zich met hem, maar haar moeder is er, geheel tegen haar gewone doen in, radicaal op tegen. Op een nacht wordt Thomas' vader vermoord; iemand heeft een potlood in zijn oog geboord. Het spoor leidt naar Loes' moeder; ze bekent en draait voor jaren de gevangenis in. De Luco's nemen Loes onder hun hoede. De verhoudingen in het dorp zijn op slag omgegooid, Loes heeft haar overwicht op de andere kinderen verloren en wordt gesar…Lire la suite
Van een fantasierijk meisje van zes, ogenschijnlijk levend in een onalledaags, maar gelukkig gezin met twee vaders, wordt de moeder wegens moord veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf. Dan wordt het meisje het slachtoffer van gemene pesterijen van haar klasgenoten. Uiteindelijk ziet het gezin zich gedwongen te verhuizen naar een afgelegen plek op een Schots eiland. Op haar achttiende keert zij terug naar Nederland en komt alles te weten. Een spannend, met veel vaart geschreven typisch Dorrestein-boek. Vol absurde situaties, waarin allerlei actuele problemen aan de orde worden gesteld en veelzijdig worden belicht en waarin de meest uiteenlopende karakters scherp, maar niet meedogenloos getekend worden. Geïllustreerde editie.

À propos de Renate Dorrestein

CC BY-SA 4.0 - Image by Jan Harm Bakhuys

Renate Maria Dorrestein, née à Amsterdam le 25 février 1954 et morte le 4 mai 2018 à Aerdenhout, est une écrivaine et journaliste néerlandaise.

Biographie

Renate Dorrestein commence à travailler pour le magazine Panorama. Son œuvre est fortement influencée par le suicide de sa sœur.

Ouvrages

 • 1983 - Buitenstaanders
 • 1985 - Vreemde streken
 • 1986 - Noorderzon
 • 1987 - Een nacht om te vliegeren
 • 1988 - Korte metten
 • 1988 - Het perpetuum mobile van de liefde
 • 1989 - Vóór alles een dame
 • 1991 - Het hemelse gerecht
 • 1992 - Ontaarde moeders
 • 1993 - Heden ik
 • En lire plus sur Wikipedia

Suggestions