Livre audio
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De kleine Nicolaas

René Goscinny (auteur), Jean-Jacques Sempé (dessinateur), Kees Prins (narrateur)
Een 7-jarige schooljongen denkt braaf te zijn, maar zijn daden pakken meestal verkeerd uit, tot wanhoop van veel volwassenen
Sujet
Schoolleven
Titre
De kleine Nicolaas
Auteur
René Goscinny
Dessinateur
Jean-Jacques Sempé
Narrateur
Kees Prins
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Le petit Nicolas
Éditeur
Amsterdam: Rubinstein, 2008
3 cd's
Durée
152 min.
ISBN
9789047602484

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 47 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Deze drie cd's over de kleine Nicolaas bieden 152 minuten luisterplezier. De serie over de ondeugende Nicolaas is een begrip in Frankrijk, en ook in veel Vlaamse scholen staan de boeken op de leeslijst Frans. In de intro vertelt Sempé hoe hij en Goscinny (de geestelijke vader van Asterix en Lucky Luke) de belhamel in het leven riepen en hoe ze uiteindelijk een uitgever vonden. Dit woord vooraf, dat ook in het eerste boek staat, is niet speciaal tot kinderen gericht, waardoor de cd's meteen mikken op een dubbel publiek. De avonturen van Nicolaas en zijn vriendjes op school (en enkele keren ook erbuiten) charmeren nu al een paar generaties jong en oud. De aantrekkingskracht schuilt vooral in de spontane, vaak onthullende commentaar die Nicolaas geeft op alles en nog wat. Vooral de volwassenen worden vaak in hun hemd gezet. Door hun eigenwijze, speelse gedrag zorgen de kinderen telkens weer voor chaos en drijven ze de volwassenen tot wanhoop.

De verhalen worden voorgelezen door K…Lire la suite
Luisterboek met een integrale weergave van het boek*. 19 verhalen over het dagelijkse leven van de (basis)schooljongen Nicolaas, de ik - figuur. "Le petit Nicolas" is een wereldwijd succes vanaf 1959. Door de ogen van de jongen wordt een beeld gegeven van de hem omringende wereld van volwassenen: zijn ouders, de buurman, de schooljuffrouw. Samen met zijn vrienden beleeft Nicolaas (een echte huilebalk) hilarische en ontroerende avonturen, waarbij alles escaleert in een of andere ramp. Identificatiemogelijkheden vanaf ca.10 jaar. Het zullen vooral de volwassenen zijn die genieten van de droge humor, de lakonieke kinderopmerkingen en de knipoog naar normen en waarden. De clou van de verhalen is voor kinderen soms moeilijk. Ook specifieke begrippen kunnen het luisteren bemoeilijken. (Voor kinderen zijn de geïllustreerde uitgaven in boekvorm aantrekkelijker). De stem van Kees Prins (Jiskefet) ligt prettig in het gehoor en is goed te verstaan. Vanaf ca. 10 jaar; voor jong en oud.

À propos de René Goscinny

René Goscinny, né le 14 août 1926 à Paris où il est mort le 5 novembre 1977, est un scénariste de bande dessinée, journaliste, écrivain et humoriste français, également producteur, réalisateur et scénariste de films.

Il est l'un des fondateurs et rédacteurs en chef de Pilote, l'un des principaux journaux français de bande dessinée. Créateur d'Astérix avec Albert Uderzo, d'Iznogoud avec Jean Tabary, auteur du Petit Nicolas, personnage créé et dessiné par Jean-Jacques Sempé, scénariste de nombreux albums de Lucky Luke créé par Morris. Il est l’un des auteurs français les plus lus au monde : l’ensemble de son œuvre représente environ 500 millions d’ouvrages vendus.

Avec Jean-Michel Charlier, il joue un rôle décisif pour la reconnaissance du mét…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions