Bande dessinée
Néerlandais

De strijd van de stamhoofden

René Goscinny (scénariste), Albert Uderzo (dessinateur)
Dans la série:
Asterix; 7
Public cible:
9-11 ans et plus, 12-14 ans et plus
Contenu
De strijd van de stamhoofden: onder de loep! (P. 52-64)
Titre
De strijd van de stamhoofden
Scénariste
René Goscinny
Dessinateur
Albert Uderzo 1927-2020
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Le combat des chefs
Éditeur
Vanves: Hachette, 2019 | Autres éditions
64 p. : ill.
ISBN
9782014001204 (paperback)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Herdruk van een deel uit een wereldwijd zeer gewaardeerde humoristische stripserie met scenario's van René Goscinny, waarin het verhaal alleen maar functioneert als kapstok om een aantal grappen aan op te hangen. De verhalen zijn daardoor steeds tamelijk eenvoudig en de uitslag staat van tevoren vast: Asterix en Obelix volbrengen een moeilijke opdracht en kunnen op de laatste bladzijde hun avontuur afsluiten met een gigantisch feestmaal. De brede waardering voor de 'Asterix-albums' wordt veroorzaakt door de verschillende lagen waaruit het verhaal en de grappen zijn opgebouwd. Ze zitten vaak als een soort dubbele bodem verborgen in allerlei situaties en nevenintriges, die met de verhalen als zodanig niet zoveel meer te maken hebben. Ook de karikaturale tekeningen bevatten dit soort zaken. Daardoor hebben de verhalen zowel de jongere als de oudere lezer iets te bieden. In deze editie is de vertaling herzien; daardoor is de titel gewijzigd en zijn enkele personages en plaatsen van naam v…Lire la suite

À propos de René Goscinny

René Goscinny, né le 14 août 1926 à Paris où il est mort le 5 novembre 1977, est un scénariste de bande dessinée, journaliste, écrivain et humoriste français, également producteur, réalisateur et scénariste de films.

Il est l'un des fondateurs et rédacteurs en chef de Pilote, un fameux journal français de bande dessinée. Créateur d'Astérix avec Albert Uderzo, d'Iznogoud avec Jean Tabary, auteur du Petit Nicolas, personnage créé et dessiné par Jean-Jacques Sempé, scénariste de nombreux albums de Lucky Luke créé par Morris, il est l’un des auteurs français les plus lus au monde : l’ensemble de son œuvre représente environ 500 millions d’ouvrages vendus.

Avec Jean-Michel Charlier, il joue un rôle décisif pour la reconnaissance du métier de scéna…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions