Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Waterschimmen

R.H. Schoemans (auteur)
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Tijdens de zomervakantie ontdekken twee vriendinnen dat er in het moeras dingen gebeuren die niet door de beugel kunnen; ze gaan op onderzoek uit met een oom en diens vriend. Vanaf ca. 11 jaar.
Titre
Waterschimmen / Roger H. Schoemans
Auteur
R.H. Schoemans
Langue
Néerlandais
Éditeur
Leuven: Davidsfonds, 2004
165 p.
ISBN
90-5908-099-8

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Tinne is met haar ouders op vakantie in een vrij afgelegen, moerasachtige omgeving. Dagelijks trekt ze er met haar oudoom Ollie en diens vriend David in een bootje op uit om luilekker dagen door te brengen op het water van een dode rivierarm. Op een van die dagen vertelt Ollie een bizarre ervaring: voor dag en dauw heeft hij die ochtend in de dichte mist een paardenhoofd zonder lichaam zien zweven. Niemand gelooft in het bestaan van spoken, ook Tinne niet, maar toch... Ze gaat mee op onderzoek uit en komt zelfs oog in oog te staan met een ridder. Vanaf dat moment doen zij en de anderen de ene vreemde ontdekking na de andere in de doolhof van moeras, rivier en weggetjes. Ze komen iets te dicht in de buurt van een bende kunstrovers en de meisjes worden ontvoerd. Op eigen kracht weten ze te ontsnappen, maar de dieven worden niet gevat. Na enkele rustige dagen doen Tinne en Clara een ontdekking die hen weer op het spoor van de rovers zet en samen met Ollie en David komen ze weer in nauwe …Lire la suite
Tijdens de zomervakantie gaat de ca. 13 jarige Tinne samen met haar vriendin Clara en haar oom Ollie en diens vriend David op onderzoek naar de vreemde dingen die in het moeras gebeuren. Ze denken een ridder in het water te zien. In vroeger tijden hebben hier de heren van Aerwyn gewoond. Een andere verhaallijn gaat over een bende kunstrovers die de hoofdfiguren op een dwaalspoor probeert te brengen, omdat ze te dicht bij hun geheim komen. Aan het slot ontmaskeren de meiden de bende en komen de twee verhaallijnen bij elkaar. Onafhankelijk te lezen deel uit een serie, dat meer weg heeft van een avonturenverhaal dan van een thriller. Het is nergens echt spannend, mede ook door het onprofessionele optreden van zowel politie als kunstbende. Redelijk vlot taalgebruik met soms wat onbekende woorden. Overzichtelijke bladspiegel. Geen hoogvlieger voor de jeugd vanaf ca. 11 jaar.