Livre
Néerlandais

Help! : we zitten in het verkeerde boek

Richard Byrne (auteur)

Help! : we zitten in het verkeerde boek

Public cible:
3-5 ans et plus
Tijdens een wedstrijdje zaklopen vallen Belle en Ben per ongeluk van de pagina van hun boek. Op hun zoektocht naar huis komen ze in allerlei verschillende boeken terecht. Met gekleurde illustraties in gemengde techniek. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Help! : we zitten in het verkeerde boek
Auteur
Richard Byrne
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
We're in the wrong book!
Éditeur
Zoetermeer: NBD Biblion, 2016 | Autres éditions
[30] p. : ill.
ISBN
9789462021426 (hardback)
Placing suggestion
Humor (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Belle en Ben doen een wedstrijdje zaklopen, maar dan duwt Belles hond ze per ongeluk van de pagina. Daardoor komen ze in een ander boek terecht. Het valt niet mee om hun eigen verhaal terug te vinden: ze wandelen door een boek over Egypte, een puzzelboek en zelfs door een sprookje. Hoe vinden ze hun eigen boek terug? Dit vierkante prentenboek is een grappige wandeling door verschillende genres, waarin kinderen en passant leren een bootje te vouwen en verschillen kunnen zoeken. De paginavullende afbeeldingen zijn een gevarieerde combinatie van foto’s, illustratie en collage. Het beeld voert de boventoon, de tekst is volgend. Vooral de puzzel- en doe-opdrachtjes zijn leuk bedacht en geven dit boek iets extra’s. Met vrolijk bedrukte schutbladen. Doet enigszins denken aan 'Dit boek bijt' van Nick Bromley, dat was opgenomen in de Prentenboeken TopTien voor de Voorleesdagen 2015, maar het is minder origineel en verrassend. Van de auteur verscheen eerder o.a. 'Waterpokken!' en 'Boek eet hond…Lire la suite

Help! We zitten in het verkeerde boek

Belle en Ben doen een wedstrijdje zaklopen en springen van de ene kant van het boek naar de andere kant. In dat boek zijn zij de hoofdrolspelers. Maar dan gebeurt er iets eigenaardig. Door een foute duw van Belle's hond verdwijnen ze uit hun eigen verhaal en belanden ze in andere boeken. In een telboek met allemaal potloden en lolly's, in een stripboek, in het verhaal van roodkapje en de wolf enzovoort. Verwarring alom. Via een eng boek - waar een monster huist - geraken ze uiteindelijk weer in hun eigen boek. Eind goed al goed!

Een origineel en zeer grappig boek voor kleuters die een verhaal graag uitspitten en wat willen bijleren. Over hoe je nu een bootje vouwt bijvoorbeeld, of hoe je je weg kan vinden in een doolhof. Een boek vol avonturen, doorspekt met humor, en met originele afbeeldingen die een combinatie zijn van foto's, illustraties en collage. Leuk om de spelletjes uit te proberen!