DVD
Anglais

The children act

Richard Eyre (directeur), Ian McEwan (antécédent bibliographique), Emma Thompson (acteur)

The children act

Richard Eyre (directeur), Ian McEwan (antécédent bibliographique), Emma Thompson (acteur)
Een vrouwelijke rechter in familierecht raakt verwikkeld in een zaak waarin een jonge Jehovah's getuige (en diens ouders) een voor hem levensreddende bloedtransfusie weigert.
Titre
The children act
Directeur
Richard Eyre
Antécédent bibliographique
Ian McEwan
Acteur
Emma Thompson Stanley Tucci Fionn Whitehead
Langue
Anglais
Éditeur
Cinéart, [2019]
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2018
Durée
101 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5051083140416
mooov

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Drama van Richard Eyre (Iris; Notes on a scandal) naar het boek* van Ian McEwan (vertaald als ‘De kinderwet’) die ook het scenario schreef. In de hoofdrol Emma Thompson (Howards end; Saving Mr. Banks). Fiona Maye is een gerespecteerd rechter aan het Hooggerechtshof. Ze krijgt een ingewikkelde zaak voorgelegd: de 17-jarige Adam Henry (Fionn Whitehead) heeft leukemie, maar weigert als Jehova’s getuige een levensreddende bloedtransfusie. Maye moet besluiten of Adam zelf mag besluiten over zijn eigen leven of dat er tegen de wil van Adam en zijn ouders een bloedtransfusie moet plaatsvinden. Ze zoekt Adam op en raakt met hem bevriend. Tegelijkertijd verkeert haar huwelijk met Jack (Stanley Tucci) in een crisis. De recensenten geven 3-4 sterren. Pauline Kleijer (Volkskrant 19-9-'18): '(...) Thompson zet een fantastisch afgewogen, intelligente rol neer, subtiel en verpletterend tegelijk. (...)' VPRO Cinema (vpro.nl): ‘(…) Geen rechtbankdrama over wie gelijk heeft, maar een existentieel drama…Lire la suite

À propos de Richard Eyre

Richard Eyre (né le 28 mars 1943 à Barnstaple en Angleterre) est un réalisateur, scénariste, monteur et producteur exécutif de cinéma et de télévision anglais.

Biographie

Il est marié avec Sue Birtwistle, productrice de cinéma. Il a été anobli par la reine Élisabeth II d'Angleterre.

Filmographie

Réalisateur

  • 1960 : Julius Caesar (Télévision)
  • 1980 : The Cherry Orchard (Télévision)
  • 1979-1981 : Play for Today (Série télévisée)
  • 1983 : Loose Connections
  • 1983 : Guerres froides (The Ploughman's Lunch)
  • 1984 : Laughterhouse
  • 1985 : Past Caring (Télévision)
  • 1986 : The Insurance Man (Télévision)
  • En lire plus sur Wikipedia

Suggestions