Livre
Néerlandais

De wonderlijke werking van het menselijk lichaam

Richard Walker (auteur), Lisa Swerling (dessinateur), Ralph Lazar (dessinateur)
Public cible:
9-11 ans et plus
De 'breinbrekers', kleine en grappige mannetjes met grote ideee͏̈n, laten je zien hoe het menselijk lichaam werkt. Zo wordt o.a aandacht besteed aan de ademhaling, bloedsomloop en spijsvertering. Prentenboek met zes uitvouwbare bladzijden en veel kleurentekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
De wonderlijke werking van het menselijk lichaam
Auteur
Richard Walker
Dessinateur
Lisa Swerling Ralph Lazar
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
How the incredible human body works
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2007
61 p. : ill.
ISBN
9789020975321
Placing suggestion
600.5 (SISO) Lichaam (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Zeer informatief kijk- en leerboek in groot formaat over de werking van het menselijk lichaam. De ‘breinbrekers’ (kleine mannetjes met grote ideeën) wijzen de lezer de weg door het boek. In korte stukjes tekst wordt op een zeer toegankelijke, maar tevens humoristische manier informatie gegeven over alle details van het menselijk lichaam, van voedselverwerking tot bewegen, van bloedlichaampjes tot ademen, ruiken en proeven, van kwakzalvers tot technische snufjes. Afwisseling van twee vaste pagina’s en twee uitklappagina’s. Door de uitklappagina’s te openen ga je als het ware dieper het lichaam in en wordt meer op specifieke details ingegaan van een bepaalde lichaamsfunctie. Vaak moeilijk taalgebruik voor de doelgroep in een klein lettertype; niet alle begrippen worden uitgelegd. Kleurrijke gedetailleerde illustraties; volle bladspiegel. Aantrekkelijk omslag. Met inhoudsopgave, woordenlijst en register. Vanaf ca. 10 jaar.

De wonderlijke werking van het menselijk lichaam

In dit boek gidsen de ‘breinbrekers’ – kleine rode mannetjes met grote ideeën – je doorheen het menselijk lichaam. Op een luchtige, bijzonder leerzame manier lichten ze de wonderlijke werking ervan toe en ze vertellen je wat er allemaal mis kan gaan. Hoe overwin je een voetenetende schimmel? Hoe maken je hersenen je duidelijk dat je honger hebt? Waar in je lichaam zit er een zuurbad verstopt? Vecht mee in een oorlog tegen gemene, giftige bacteriën, ontwijk rondspuitende spijsverteringssappen en hou je adem in tijdens de ijzingwekkende oversteek van een razende, bloedrode rivier. Alle details van ons lichaam en de samenwerking van de verschillende elementen ervan, komen aan bod. Soms is het een beetje moeilijk om je een weg te vinden door de veelheid van informatie, maar de teksten zijn duidelijk en goed begrijpbaar zonder al te simplistisch te worden. Achteraan vind je trouwens een korte verklarende woordenlijst en een index. Naast de verschillende lichaamsfuncties wordt er ook aandac…Lire la suite

À propos de Richard Walker

Richard Edward Walker (de Truxford où est basée son entreprise de transports près de Newark, dans le district de Nottinghamshire) est un pilote de course britannique, essentiellement à bord de camions.

Biographie

Fils d'une famille de transporteurs depuis la fin du premier conflit mondial, il débute en go-kart à l'âge de 10 ans, passant sur voitures de course dès 17 en devenant rapidement le champion de rallyes des Midlands de l'Est.

Commençant les courses de poids lourds en 1984, il remporte à trois reprises le Championnat d'Europe de courses de camions, en 1985 en Classe B (sur Leyland, lors de la première édition), puis 1991 et 1992 en Classe A (les deux fois avec un Volvo White Aero), terminant encore vice-champion en 1987 (sur Leyland en Classe B), ainsi que 3e en 1986 (aussi sur Leyland en Classe B) et 1988 (sur Kenworth W900 -de 560kW- en Classe C). Il subit un…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions