Livre
Néerlandais

DNA en genen

Richard Walker (auteur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
In korte hoofdstukken met veel kleurenillustraties wordt informatie gegeven over de erfelijkheidsleer, waarbij ook de toepassingen van DNA in de misdaad, landbouw en geneeskunde aan de orde komen. Vanaf ca. 13 jaar.
Titre
DNA en genen
Auteur
Richard Walker
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Genes and DNA
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2004
63 p. : ill.
ISBN
90-257-3802-8
Placing suggestion
573.2 (SISO) Lichaam (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In dit deel uit de nieuwe serie "Gottmer Geleerd" krijgt de lezer inzicht in de erfelijkheidsleer ofwel de genetica. Hoe de eerste ontdekkingen van Mendel in 1861 tot de hedendaagse gentechnologie hebben geleid, maar ook alles over genen, chromosomen, celdelingen en het overdragen van erfelijke eigenschappen. De werking van het DNA, toepassingen zoals o.a. genetische manipulatie, gentherapie en de mogelijke invloed van klonen en manipulatie in de toekomst. Ook wordt aandacht besteed aan het Humaan Genoom Project, het onderzoek dat de volgorde van de basen in het DNA onderzoekt. Het goed verzorgde boek (groot formaat, harde kaft) is in drie hoofdstukken verdeeld. De onderwerpen komen in korte alinea’s met eigen kop aan de orde. Het taalgebruik is zo eenvoudig mogelijk, maar deze (grotendeels) middelbare schoolmaterie blijft pittig. De bijgevoegde kleurenfoto’s en vooral de duidelijke, getekende illustraties zijn een onmisbare aanvulling van de tekst. Elk hoofdstuk sluit af met een same…Lire la suite

À propos de Richard Walker

Richard Edward Walker (de Truxford où est basée son entreprise de transports près de Newark, dans le district de Nottinghamshire) est un pilote de course britannique, essentiellement à bord de camions.

Biographie

Fils d'une famille de transporteurs depuis la fin du premier conflit mondial, il débute en go-kart à l'âge de 10 ans, passant sur voitures de course dès 17 en devenant rapidement le champion de rallyes des Midlands de l'Est.

Commençant les courses de poids lourds en 1984, il remporte à trois reprises le Championnat d'Europe de courses de camions, en 1985 en Classe B (sur Leyland, lors de la première édition), puis 1991 et 1992 en Classe A (les deux fois avec un Volvo White Aero), terminant encore vice-champion en 1987 (sur Leyland en Classe B), ainsi que 3e en 1986 (aussi sur Leyland en Classe B) et 1988 (sur Kenworth W900 -de 560kW- en Classe C). Il subit un…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions