Livre
Néerlandais

Het lichaam : over botten, spieren, bloed en meer

Richard Walker (auteur)

Het lichaam : over botten, spieren, bloed en meer

Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Allerlei wetenswaardigheden over het menselijk lichaam in korte teksten en veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 12 jaar.
Titre
Het lichaam : over botten, spieren, bloed en meer
Auteur
Richard Walker
Langue
Néerlandais
Titre original
Body
Éditeur
Antwerpen: Standaard, 2002
96 p. : ill.
ISBN
90-7690-035-3
Placing suggestion
600.5 (SISO) Lichaam (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit mooi verzorgde boek behandelt het menselijk lichaam tot in detail, verdeeld in hapklare stukken en geïllustreerd met tekeningen, foto's en microscopische afbeeldingen. Voor de leergierigen is er achter in het boek een naslaggedeelte opgenomen met onder andere een beknopte geschiedenis van de geneeskunde, weetjes en een woordenlijst. Door het boek heen worden de adressen van relevante en voor de doelgroep begrijpelijke websites gegeven. Het taalgebruik is niet altijd even duidelijk voor deze leeftijdgroep, doordat er veel jargon is gebruikt dat niet direct wordt uitgelegd. Wat met betrekking tot de inhoud opvalt, is de geringe aandacht voor de voortplantingsorganen. Handig naslagwerk voor spreekbeurten e.d. voor kinderen vanaf ca. 12 jaar. Met register.

À propos de Richard Walker

Richard Edward Walker (de Truxford où est basée son entreprise de transports près de Newark, dans le district de Nottinghamshire) est un pilote de course britannique, essentiellement à bord de camions.

Biographie

Fils d'une famille de transporteurs depuis la fin du premier conflit mondial, il débute en go-kart à l'âge de 10 ans, passant sur voitures de course dès 17 en devenant rapidement le champion de rallyes des Midlands de l'Est.

Commençant les courses de poids lourds en 1984, il remporte à trois reprises le Championnat d'Europe de courses de camions, en 1985 en Classe B (sur Leyland, lors de la première édition), puis 1991 et 1992 en Classe A (les deux fois avec un Volvo White Aero), terminant encore vice-champion en 1987 (sur Leyland en Classe B), ainsi que 3e en 1986 (aussi sur Leyland en Classe B) et 1988 (sur Kenworth W900 -de 560kW- en Classe C). Il subit un…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions