Livre
Néerlandais

Lijf in actie : hoe je lichaam een pechdag overleeft

Richard Walker (auteur)

Lijf in actie : hoe je lichaam een pechdag overleeft

Public cible:
9-11 ans et plus
Hoe reageert jouw lichaam als je niest, je verslikt of een snijwond oploopt? Met hulp van een kleine camera, die laat zien wat er in je lichaam gebeurt, wordt op dit soort vragen ingegaan. Met paginagrote kleurenillustraties en een cd-rom. Vanaf ca. 11 jaar.
Titre
Lijf in actie : hoe je lichaam een pechdag overleeft
Auteur
Richard Walker
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Inside you, how your body makes it through a very bad day
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2007
72 p. : ill. + cd-rom
ISBN
9789025742805
Placing suggestion
600.5 (SISO) Lichaam (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Met een nanocam (een kleine, high-tech lichaamscamera) wordt op reis gegaan door een lichaam dat op een dag allerlei 'pech' meemaakt: niezen als je verkouden bent, een snijwond oplopen, een bijensteek en wat er gebeurt als je je verslikt. Door de camera maak je alles van dichtbij mee en kun je precies, driedimensionaal en vanuit de binnenkant gezien, meekijken wat een lichaam doet om zich te beschermen. De magische foto's nemen de lezer mee op een ontdekkingsreis die vrij uniek is. Aangevuld met achtergrondinformatie (leestechnisch duidelijk, soms erg medisch), eerste reacties, feiten en weetjes is deze grote, stevige uitgave een onuitputtelijke bron van weten en opzoeken. Het enige, kleine minpuntje is dat alles gedrukt is op vrij dun papier. De bijgeleverde cd-rom maakt de reis door het lichaam nog aantrekkelijker, duidelijker en echter. Het boek sluit af met een verklarende woordenlijst, de verschillende orgaanstelsels, een register en de fotoverantwoording. Deze uitdagende, bijna …Lire la suite

À propos de Richard Walker

Richard Edward Walker (de Truxford où est basée son entreprise de transports près de Newark, dans le district de Nottinghamshire) est un pilote de course britannique, essentiellement à bord de camions.

Biographie

Fils d'une famille de transporteurs depuis la fin du premier conflit mondial, il débute en go-kart à l'âge de 10 ans, passant sur voitures de course dès 17 en devenant rapidement le champion de rallyes des Midlands de l'Est.

Commençant les courses de poids lourds en 1984, il remporte à trois reprises le Championnat d'Europe de courses de camions, en 1985 en Classe B (sur Leyland, lors de la première édition), puis 1991 et 1992 en Classe A (les deux fois avec un Volvo White Aero), terminant encore vice-champion en 1987 (sur Leyland en Classe B), ainsi que 3e en 1986 (aussi sur Leyland en Classe B) et 1988 (sur Kenworth W900 -de 560kW- en Classe C). Il subit un…En lire plus sur Wikipedia