Livre
Néerlandais

Microkosmos

Richard Walker (auteur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
In korte hoofdstukken met veel kleurenillustraties wordt informatie gegeven over micro-organismen en hun invloed op het leven van de mens. Vanaf ca. 13 jaar.
Titre
Microkosmos
Auteur
Richard Walker
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Microscopic life
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2005
63 p. : ill.
ISBN
90-257-3963-6
Placing suggestion
579.1 (SISO) Wetenschappen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit deel uit de serie ‘Gottmer Geleerd’ bespreekt de micro-organismen. Na de inhoudsopgave en tips voor de lezer en een voorwoord op hoog niveau komen de onderwerpen aan de orde. Een pittig eerste hoofdstuk geeft uitleg over wat micro-organismen zijn, de ontdekking ervan, de ontwikkeling van licht- en elektronenmicroscopie (o.a. Leeuwenhoek en Pasteur) en de biologie van de cel. Het tweede hoofdstuk informeert over de soorten: het virus, de bacterie, protisten, zwammen en minidieren. Het derde hoofdstuk laat de invloed op de mens zien. Ziekten als de pest, maar ook de ontwikkeling van vaccinatie komen aan bod. Ook is er aandacht voor de stikstof- en koolstofkringloop. De onderwerpen worden per dubbele pagina steeds in korte alinea’s behandeld. Indrukwekkende kleurenfoto’s en getekende illustraties begeleiden de tekst. Elk hoofdstuk sluit met een samenvatting, beroepenlijstje en sites. Het taalgebruik is erg volwassen. Een educatief boek dat het boeiende onzichtbare leven naast ons laa…Lire la suite

À propos de Richard Walker

Richard Edward Walker (de Truxford où est basée son entreprise de transports près de Newark, dans le district de Nottinghamshire) est un pilote de course britannique, essentiellement à bord de camions.

Biographie

Fils d'une famille de transporteurs depuis la fin du premier conflit mondial, il débute en go-kart à l'âge de 10 ans, passant sur voitures de course dès 17 en devenant rapidement le champion de rallyes des Midlands de l'Est.

Commençant les courses de poids lourds en 1984, il remporte à trois reprises le Championnat d'Europe de courses de camions, en 1985 en Classe B (sur Leyland, lors de la première édition), puis 1991 et 1992 en Classe A (les deux fois avec un Volvo White Aero), terminant encore vice-champion en 1987 (sur Leyland en Classe B), ainsi que 3e en 1986 (aussi sur Leyland en Classe B) et 1988 (sur Kenworth W900 -de 560kW- en Classe C). Il subit un…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions